Eyüpsultan, protokol, iftar, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçede bulunan protokol üyelerine yönelik bir iftar yemeği düzenledi.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Başkan Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, siyasi partilerin temsilcileri, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediyesi Birim Müdürleri, Eyüpsultan Belediyesi Meclis üyeleri, ilçede görevli askeri erkan, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar, Milli Eğitime bağlı okulların yöneticileri ve STK yöneticileri katıldı.

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİ YAPILDI, DUALAR EDİLDİ

İftar yemeği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanın okunmasıyla hep birlikte oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten dua etti.

KULLAR ARASINDAKİ HUKUKUN DOĞRU SAĞLANMASI KONUSUNDA KONULMUŞ BİR İBADET”

Ardından kürsüye gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Ramazan’ın en önemli özelliği herkesin aynı saatler içinde aç kalması ve aynı saatler içinde de orucunu açıyor olması. Allah’ın bizim aç kalmamıza ihtiyacı yok.

Kullarının kendi arasındaki hukukunun doğru sağlanması konusunda konulmuş bir ibadettir. Her ibadetin mutlaka toplum yararına, insanların lehine faydası vardır.”

GÖREVE GELDİĞİMİZ ANDAN İTİBAREN ŞEHRİMİZİ RAMAZAN’A HAZIRLADIK”

“Göreve geldiğimizden itibaren Ramazan ayına şehri hazırlamaya çalıştık. Eyüpsultan bölgesi İstanbul’un gözbebeği.

O yüzden hem cami meydanı hem camiye yakın mekanlarda kültürel etkinlikler, mahallelerde gönül sofraları ve Ramazan boyunda her akşam 50 evde gönül sofraları ile çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan ayında ilçenin en ücra noktaya kadar her akşam Eyüpsultan Belediyesinin Ramazanla ilgili hizmetini vatandaşlarımız görüyor.

AKSAKLIKLARI GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”

“Bu esnada mahallelerde gördüğümüz küçük aksaklıkları hemen onarmaya, büyük aksaklıkların da çalışmalarını yapmak için arazideyiz. Geçen hafta Yeşilpınar’daydım. Yerinde incelemeler yaptık. Bölge Parkı’nın kenarındaki mahallenin girişi kapalıydı.

Tekrar açılmasıyla ilgili görüşmeler yaptık. Şimdi kısmi de olsa iyi bir düzenleme getirerek o bölgeyi rahatlatacağız. Ayrıca Saya Yokuşu’ndan çıkan tünelin tekrar hizmete girmesi için çalışmalar başlattık. Silahtar Tüneli ile düzenlemede sıkıntı vardı, sıkıntının giderilmesi için onunla ilgili de çalışmalar başladı.

Göktürk’ün çevre yoluna çıkışı ile ilgili sorun vardı. Tek çıkış noktası vardı. Bir çıkış noktası daha sağlayarak orayı da rahatlatacağız.”

DAHA SERİ HİZMET İÇİN ÇALIŞTAYLAR DÜZENLEYELİM”

“İlçe bürokratları ile Ramazan’da bir araya geldiğimiz gibi belli periyodik aralarla senede bir iki defa çalıştay şeklinde bir araya gelmek isteriz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunalım ki vatandaşlar daha seri hizmete ulaşsın.”

RAMAZAN’DA TRAFİK VE OTOPARK SORUNU İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

“Ramazan ayı boyunca ilçeye bin araçlık ilave otopark kazandırdık ve vatandaşın kullanımına sunduk. Bu da rahatlık sağladı. Bu hafta da yoğunluk bekliyoruz ama hem emniyetimizle hem jandarmamızla güzel çalışmalar yapıyoruz, önlemlerimizi aldık.”

EYÜPSULTAN BİR AYRI GÜZEL”

Eyüpsultan İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz ayrı güzel, ülkemiz içerisinde İstanbul ayrı güzel, İstanbul içerisinde ise Eyüpsultan ayrı güzel. Bu güzel memlekette 4,5 senedir sizlerle birlikte aynı havayı teneffüs edip bu bölgeye hizmet etme şerefine nail oldum” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız