Eyüpsultan Zabıta Ekipleri, Restoran ve Kafeleri Denetledi

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaş sağlığı için Koronavirüs salgınına karşı başlattığı hijyen denetimlerini sürdürüyor.

Eyüpsultan Belediyesi zabıta ekipleri, yeni tip Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte yeniden açılan restoran ve kafelere yönelik denetim gerçekleştirdi.

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 1 Haziran itibariyle yeniden hizmete açılan kafe ve restoranlara sosyal mesafe ve hijyen koşullarının sağlanıp sağlanmadığına yönelik denetimler yaptı.

Temizlikten sosyal mesafe kuralına, masalar arasında bir buçuk metre açıklıktan hijyene kadar detaylı bir çalışma gerçekleştirildi. Zabıta ekipleri, işletme sahiplerini de uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirdi.

Yapılan denetimler sırasında hijyen kurallarına ve tebligatlara uymayanlar, bu kuralları ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK AMA BU SÜRECE UYUM SAĞLAMAK ZOR OLACAK”

Kafeye gelen Hikmet Uyar, “Aldık önlemlerimizi ama bu sürece uyum sağlamak biraz zor olacak gibi görünüyor. Buraların boş olmasına hiç alışık değiliz. Karşılıklı oturup yemek bile yiyemiyoruz” şeklinde konuştu.

“MENÜ VERMİYORUZ DİJİTAL ORTAMA AKTARDIK TELEFONDAN SEÇİYORLAR”
İşletme sahibi Ümit Altın, “Müşteriler kafeye gelince ilk önce ateşlerini ölçüyoruz. Daha sonra dezenfektana yönlendiriyoruz. Eğer dezenfektana alerjisi varsa kolonya ikram ediyoruz. Sonra da özel dezenfektanlarla sildiğimiz masalarımızda servise başlıyoruz. Onun dışında menü vermiyoruz dijital ortama aktardık. Telefondan menüye ulaşıp kendileri seçiyorlar” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız