Eyüpsultan'da Akaryakıt İstasyonları Haftasonu Dönüşümlü Hizmet Verecek

İçişleri Bakanlığı yayımladığı genelgeyle, koronavirüs önlemleri kapsamında aralarında İstanbul’un da bulunduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta haftasonu iki günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı günlerde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için bazı iş yerleri, kurum ve kuruluşlar açık kalarak çalışmaya devam edecek. Eyüpsultan’da bulunan 15 akaryakıt istasyonu da cumartesi – pazar günleri dönüşümlü olarak hizmet verecek.

18.04.2020 CUMARTESİ AÇIK OLAN AKARYAKIT İSTASYONLARI

MİNA PETROL PETROL OFİSİ EYÜPSULTAN BULVARI NO:40

TUĞAL ŞTİ. BP TOPÇULAR MAHALLESİ KIŞLA CADDESİ NO:17

MFM PETROL TÜRKİYE PETROLLERİ RAMİ KIŞLA CADDESİ NO:66/C

COŞKUNLAR PETROL OPET EYÜPSULTAN MERKEZ MAHALLESİ SİLAHTARAĞA CADDESİ NO:49

GÜZEL PETROL TOTAL KARADOLAP MAHALLESİ GAZİ OSMANPAŞA CADDESİ NO:150/A

CONVEY PETROL BP KARADOLAP MAHALLESİ ATATÜRK BULVARI NO:15

ERK PETROL PETROL OFİSİ GÖKTÜRK MERKEZ MAHALLESİ İSTANBUL CADDESİ NO:36

19.04.2020 PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK PETROL İSTASYONLARI

ÖZTAŞ PETROL OPET EYÜPSULTAN BULVARI NO:127/1

ENES AKARYAKIT OPET TOPÇULAR MAHALLESİ FERHATPAŞA CADDESİ NO:2

GÖKKUŞAĞI PETROL SHELL TOPÇULAR MAHALLESİ RAMİ KIŞLA CADDESİ NO:94

KURAN PETROL BP EYÜPSULTAN MERKEZ MAHALLESİ SİLAHTARAĞA CADDESİ NO:65

KUZUOĞLU PETROL SHELL SİLAHTARAĞA CADDESİ NO:135/A

PAYE PETROL OPET YEŞİLPINAR MAHALLESİ GAZİ OSMANPAŞA CADDESİ NO:168

ŞAN PETROL TÜRKİYE PETROLLERİ ALİBEYKÖY MERKEZ MAHALLESİ ATATÜRK CADDESİ NO:118

KEMER PETROL TOTAL MİTHATPAŞA MAHALLESİ SELANİK BULVARI NO:151

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KİMLERİ KAPSAMIYOR

Sokağa çıkma yasağı tüm vatandaşları kapsarken, ekmek üretiminin yapıldığı fırınlar, sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin üretiminin yapıldığı işyerleri, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler gibi yerler 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamının dışında olacak. TBMM çalışanları, kamu güvenliğinin sağlanmasında görevliler, acil çağrı merkezler çalışanları, birinci derece yakınlarının cenaze defin işlemlerine katılacak kişiler, elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon gibi sistemlerin arızalarının giderilmesinde görevli olanlar, bakımevi, huzurevi, çocuk evleri gibi sosyal merkezlerde çalışanlar, gazete, radyo ve televizyon kuruluşlarında görevli olanlar da yasak dışında tutuldu.

AÇIK OLACAK İŞYERİ, İŞLETME VE KURUMLAR

Ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı işyerleri,

Tüm sağlık ürünleri ve tıbbi malzemelerin (tıbbi maske dahil) üretiminin yapıldığı işyerleri,

Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler,

Zorunlu kamu hizmetlerinin sürdürülmesi için gerekli kamu kurum ve kuruluşları (huzurevi, yaşlı bakım evi, rehabilitasyon merkezleri, acil çağrı merkezleri vb.)

Her bir 50.000 nüfusa bir adet olmak üzere göre valilikler/kaymakamlıklar tarafından belirlenecek akaryakıt istasyonu ve veteriner klinikleri,

Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet yürüten büyük tesis ve işletmeler (TÜPRAŞ, termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi)

PTT, Kargolar vb dağıtım şirketleri,

Hayvan barınak, çiftlik ve bakım merkezleri,

YOLA ÇIKANLAR HARİÇ

Genelgede, belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşların evlerinde kalması gerektiğine vurgu yapılırken, “sağlık ve cenaze için verilen hariç seyahat izin belgeleri (yola çıkmış olanlar hariç) pazartesi günü geçerli olacaktır” denildi. “Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması” istenildi.