Ali Ural

“Eyüpsultan Şiir Akşamları” Zal Mahmutpaşa Külliyesi Kültür Sanat Merkezi’nde Hüseyin Akın’ın moderatörlüğünde düzenlendi.

Şiirin iki sultanı Baki ve Necip Fazıl’ın medfun bulunduğu, nice şairlere ilham kaynağı olan, şiirlere konu olan Eyüpsultan’da gerçekleşen programın konuğu ise şair Ali Ural oldu.

Moderatör Akın’ın, "Sadece kendi şiirlerini yazıp bir kenara çekilen şair değil yeni yeni şairler yetiştiren bir şair" olarak nitelendirdiği Ural programda, şiir de yazsanız deneme de yazsanız hikaye de yazsanız yüksek sesle okumanız gerektiğini vurguladı. Sesin esas olduğunun altını çizen Ural, "Önce sesin kontrol edilmesi gerekir. Sesli okumanın faydası vardır" dedi.

"Şiir insanın başlangıcıyla var, kıyamete kadar sürecek. Şiirin bittiği yerde insan biter" diyen Ural konuşmasında 5. şiir kitabının Aralık ayında çıkacağını belirtti.

Şiirle başlayan sohbet şair Ali Ural’ın okuduğu Gece Merdiveni isimli şiiriyle sona erdi.

Şiirlerin okunduğu, şiirin konuşulduğu programda konuklara eşsiz bir şiir ziyafeti çekildi.

Sonrasında katılımcılarla soru cevap bölümüne geçildi. Soru cevap bölümünün ardından Ural ‘Gizli Buzlanma’ isimli şiir kitabını imzalayarak bir konuğa hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız