Eyüp Belediyesi, Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilaçlama, 2019 Yaz Sezonu Haşere ile Mücadele

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekiplerinin ilçe genelinde başlatmış olduğu 2019 Yaz Sezonu Haşere ile Mücadele çalışmaları devam ediyor.

İlaçlama ekipleri sivrisinek, karasinek, kene, hamam böceği, kemirgenler gibi vektörlere karşı mücadele ediyor.

Çalışmalar, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış biyolojik ilaçlarla ve biyolojik kontrol yöntemlerle gerçekleştiriliyor.

2 EKİP HALİNDE ÇALIŞIYORLAR

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri havaların ısınmasıyla birlikte haşerelerle mücadelede sürekliliği sağlamak ve halk sağlığını korumak amacıyla 2 ekip halinde ilaçlama yapıyorlar.

Ekipler haftanın 7 günü mahallelerde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

İlçede bulunan 28 mahallede aralıksız sürdürülen ilaçlama çalışmaları kapsamında yeşil ve sulak alanlar, sokaklar ile metruk yapılar, apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, kullanılmayan su depoları, bodrum katlar, kuyular ile hayvan besiciliği yapılan bölgelerde bulunan gübre yığınları da ilaçlanıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ayrıca bahçe ve çöp konteynerlerinde de ilaçlama çalışması yapıyor.

ULV YÖNTEMİ KULLANILIYOR

Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri, başlattıkları ilaçlama çalışmalarında ilçe sakinlerinin rahatlığı için ULV adı verilen yöntemi kullanarak haşerelerle mücadele ediyorlar.

Çalışmalar vatandaşların yaz boyunca rahat etmeleri amacıyla sürdürülürken, Eyüpsultan Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de 1 araçla destek veriyor.

NE GİBİ ÖNLEMLER ALABİLİRİZ?

Bu arada uzmanlar, haşerelerle mücadelede ilçe sakinlerinin de alması gereken bazı tedbirler olduğunu belirterek, o önlemleri şöyle sıralıyorlar;

Çöpleri poşetler içerisinde çöp kutularına atıp ağızları kapatılırsa üremeler engellenebilir.

Sivrisinekler durgun suda ürerler ve sivrisineklerin üreme noktalarının büyük bir kısmı insan eli ile oluşuyor. Ağzı açık halde bulunan durgun suları (kova, bidon, lastik, havuz, kuyu, birikinti, vb.) ortadan kaldırarak veya üzerini kapatarak sivrisineklerin üremesine engel olunması gerekiyor.

Piknik yapan vatandaşların piknik yaptıkları alanlarda ayrılırken atıklarını kapaklı çöp kutularına atmaları gerekiyor.

Evlerde bulunan bir saksının altındaki tabakta biriken su, sivrisinekler için uygun bir üreme kaynağı olmaktadır ya da bahçemizde bulunan bir kovadaki su da aynı şekilde üreme kaynağı olabilmektedir. Saksının altındaki suyu dökmemiz ya da kovanın ağzına bir kapak koymamızla birlikte sivrisinek üremesini engelleyebiliriz.

ULV NEDİR?

U.L.V. (Ultra Low Volume) adı verilen ilaçlama sisteminde son derece ince püskürtme tekniği ile aerosol sis oluşturuluyor. Bu sistem haşereleri yok etmede en az etken madde ile en üstün, kalıcı, etkili, gerçekçi ve en ekonomik mücadeleyi sağlıyor.

U.L.V. ilaçlama tekniği, dumanlama sistemine göre ilaç partiküllerinin havada çok uzun süre kalabilmesinden dolayı çok daha fazla randıman veriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün onayladığı bir ilaçlama tekniği olan U.L.V. sistemiyle çok daha az ilaçla daha çok alanın ilaçlanması mümkün oluyor. Ayrıca mazotun, yan kansorejen etkisini ve ekonomik külfetini ortadan kaldırıyor.

BEYAZ MASAYI ARAYABİLİRSİNİZ

İlçe sakinleri gerekli durumlarda 444 30 00 numaralı telefondan Beyaz Masa'yı arayarak ilaçlama hizmetlerinden yararlanabilirler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız