Eyüpsultan'da Dünya Kadın Hakları Günü Semineri

Eyüpsultan Belediyesi Dünya Kadın Hakları Günü münasebetiyle “Hukiki, Psikososyal ve İslam Perspektifinden Kadın Hakları” konulu bir seminer programı düzenledi.

Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen seminerde Eyüpsultan Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Hatice Ebru Bulut, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Halime Yıldız ve Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu, katılımcılara farklı perspektiflerden kadın hakları konusunda bilgilendirmede bulundular.

Eyüpsultan Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Hatice Ebru Bulut, Türk Hukukunda Kadın, Aile Birliğinin Korunması, Meslek Seçimi ve Ekonomik Haklar, İş Hayatı ve Haklar konulu başlıklara değinirken, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Halime Yıldız ise ayet ve hadislerle İslam’da Kadın ve İslam’da Kadın Hakları, Adalet ve Denge, Hak ve Sorumluluklar konularında açıklamalarda bulundu.

Seminerin son konuşmacısı Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu ise Kadın Haklarına Psikososyal Bakış Açısı başlıklı konuşmasında Neden Kadın Hakları? Algısal Olarak Kadın ve Çocuklukta Kadın konularına değindi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’inde katıldığı seminerde Başkan Deniz Köken, katılımcıların Dünya Kadın Hakları Gününü kutlayarak, “Dünya Kadın Hakları Gününü kadınlarla kutluyoruz ama bu salonun aslında yarısının da erkeklerle dolu olması gerekirdi. Sorun varsa karşı tarafta olmalı, karşılıklı konuşulması gerek. Psikopatın yaptığı meseleyi İslam’a mal etme hastalığından da vazgeçmemiz lazım. Hem Medine Şartnamesi hem Veda Hutbesi bunların tamamına ciddi cevaplar vermiştir. Şu andaki sorunların tamamı psikolojik rahatsızlıklarla ilgilidir. Hukuk doğru bir şekilde işletilmediği, içinde doktorun verdiği reçeteyi doğru bir şekilde kullanmazsanız tedavi olamazsınız. Kişisel hastalıklarımızı toplumun tamamına mal etmek yanlış. Bence kadın sığınma evleri yerine erkek sığınma evleri yapmak lazım. Evden uzaklaştırma cezası yerine bu kişilerin rehabilite edilmesi lazım. Burada kalacak ve uzmanlar tarafından gözetim altında bulundurulacak” dedi.

Seminer sonrası Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü, Ayşe Tural seminere katılan konuşmacılara çiçek takdiminde bulunurken, seminere katılan tüm kadınlara da karanfil dağıtılarak Dünya Kadın Hakları Günleri kutlandı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız