Eyüpsultan'da Hareketlilik Haftası etkinlikleri

Eyüpsultan Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında bir çok sportif faaliyet gerçekleştiriyor.

Hafta dolayısıyla düzenlenen etkinliklerle, Eyüpsultan’da genç yaşlı çok sayıda vatandaş sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek, spor dolu bir hafta yaşadı.

Belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesini amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin ilki 18 Eylül Cuma günü Özgecan Aslan Parkı’nda düzenlendi. Burada vatandaşlar eğitmenler eşliğinde bisiklete binme eğitimi aldılar.

Etkinlikler 19 – 20 Eylül tarihlerinde Alibeyköy Spor Kompleksi’nde basketbol, futbol, minigolf ve bisiklet turları gibi bir dizi sportif faaliyetle devam etti.

Alibeyköy Spor Kompleksi’ndeki faaliyetler sırasında gerçekleştirilen turnuvalarda katılımcılara sürpriz hediyeler verildi.

Bunların dışında 16 – 22 Eylül tarihleri arasında Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız