Eyüpsultan'da Her Kahvehaneye Kitaplık

Eğitimde, sağlıkta, sporda, sanatta, sosyal yaşamda birbirinden güzel projeleri hayata geçiren Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yepyeni bir kültür hizmetine daha imza attı.

Eyüpsultan Belediyesi, vatandaşların kitap okuma alışkanlığını artırmak ve toplum genelinde farkındalık oluşturmak adına ilçe genelindeki kahvehanelere kitaplıklar kuruyor.

Eyüpsultan’da bulunan 125 kahvehanede hayata geçirilecek olan “Her Kahvehaneye Kitaplık” projesinin ilki Nişanca Mahallesi’nde uygulandı.

BEKÇİ BEKİR’DEN KİTAPLIK PROJESİNE DESTEK

Nişanca Kahvehanesi’nde gerçekleştirilen programa, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanısıra Seksenler dizisinin “Bekçi Bekir”i Hacı Ali Konuk da katıldı. Kampanyaya destek vermek amacıyla programa katılan sevilen oyuncu, kahvehane sakinleri ile sohbet edip kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

“EYÜPSULTAN’A KIRAATHANE KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN GETİRECEĞİZ”

Programda yaptığı konuşmada Eyüpsultan’daki bütün kahvehanelere kıraathane kültürünü yeniden getireceklerini belirten ve kitaplığa tek tek kitapları koyarak düzenleyen Başkan Deniz Köken, sözlerine şöyle devam etti: “Kahvehaneleri kıraathane yaparak geçmişteki ismine geri çeviriyoruz. İnsanlarımız buraya gelsinler çaylarını içip oyununu oynasın ama otururken kitaplığımızdan da bir tane kitap alıp okusun. Evdeki kitabıyla isterse değiş tokuş yapsın. Bu haliyle de kitaplığımız bütün mahallenin paylaştığı ortak bir alan olmuş olur.

“DÖRT BÖLGEMİZE DE BİRER KÜTÜPHANE YAPACAĞIZ”

Bu mahallede bir kütüphane yapmış olsaydık zamanımızı alacaktı ama tabii biz dört bölgemize de birer kütüphane yapacağız. Mahalle bazında ise 28 mahallemizin büyük kahvehanelerinde bu şekliyle birer tane kitaplığımız olacak. Zamanla istek ve taleplere göre kitaplarımızı çeşitlendireceğiz. Ayrıca bizlere ev sahipliği yapan, bu işe dört elle sarılan kahvecilerimize de teşekkür ediyorum. Kimse ben istemiyorum demedi. Demek ki bir ihtiyaç varmış, biz de o ihtiyaca cevap vermiş olduk.”

Kahvehane sakinleri ise kitaplık projesini son derece faydalı bulduklarını dile getirerek Başkan Deniz Köken’e teşekkür edip kitaplığa konan ilk kitapları okuyup incelediler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız