Eyüpsultan'da ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor

Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekipleri ilçe genelinde Eyüpsultanlıların rahat bir yaz geçirmesi amacıyla larva, sivrisinek ve haşere ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Koronavirüs salgınına karşı tüm ilçede düzenli olarak dezenfeksiyon çalışmalarını da gerçekleştiren Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Eyüpsultanlıların özellikle yaz aylarını rahat bir şekilde geçirmesi amacıyla larva, sivrisinek, karasinek ve haşere ilaçlama çalışmalarını da hızlandırdı.

28 MAHALLEDE İLAÇLAMA ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İlçede bulunan 28 mahallede aralıksız sürdürülen ilaçlama çalışmaları kapsamında yeşil ve sulak alanlar, sokaklar ile metruk yapılar, apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, kullanılmayan su depoları, bodrum katlar, kuyular ile hayvan besiciliği yapılan bölgelerde bulunan gübre yığınları da ilaçlanıyor.

3 ARAÇLA HAFTANIN 2 GÜNÜ İLAÇLAMA YAPILIYOR

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçenin tamamında her gün 3 araçla, her mahallede haftada iki gün olacak şekilde yoğun bir program ile akşam saatlerinde ULV ilaçlamaları yapılmaya devam ediliyor.

Çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülürken, çevre ve insan sağlığını ön planda tutan Veteriner İşleri Müdürlüğü, Dünya sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünlerle Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik doğrultusunda uygulamalar gerçekleştirmekte.

MAHALLELERİN İLAÇLAMA TAKVİMİ

Pazartesi günü Eyüpsultan Merkez, İslambey, Silahtarağa, Sakarya, Esentepe, Alibeyköy, Karadolap, Mithatpaşa, Mimarsinan, Pirinççi Mahallesi.

Salı günü Defterdar, Nişanca, Topçular, Yeşilpınar, Akşemsettin, Göktürk, Odayeri, Çiftalan ve Kurt Kemeri.

Çarşamba günü Rami Yeni, Rami Cuma, Düğmeciler, Güzeltepe, 5. Levent, Emniyettepe, Çırçır, Akpınar, İhsaniye, Işıklar ve Ağaçlı Mahallesi.

Perşembe günü Defterdar, Nişanca, Topçular, Esentepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Göktürk, Odayeri, Kurt Kemeri, Çiftalan Mahallesi

Cuma günü Eyüpsultan Merkez, İslambey, Silahtarağa, Sakarya, Karadolap, Akşemsettin, Akpınar, İhsaniye, Işıklar ve Ağaçlı Mahallesi.

Cumartesi günü Mithatpaşa, Mimarsinan ve Pirinççi Mahallesi.

Pazar günü Rami Yeni, Rami Cuma, Düğmeciler, Güzeltepe, 5. Levent, Emniyettepe ve Çırçır Mahallesi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız