Eyüpsultan'da Koronavirüse Karşı Seferberlik Sürüyor

Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile özel olarak kurulan Dezenfeksiyon Ekibi, ilçede koronavirüs salgın tehdidi başladığı günden itibaren aralıksız olarak çalışmalar sürdürüyorlar.

Vatandaş sağlığını korumak, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla yoğun mesai harcayan ekipler, ilçede temizlenerek dezenfekte edilmedik nokta bırakmamak adına uğraş sarfediyorlar

18 Mart’tan itibaren bu güne kadar geçen 47 günlük sürede 28 mahallede temizlik ve dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

2 BİN 200 CADDE VE SOKAK DÜZENLİ ARALIKLARLA TEMİZLENDİ

İlçede bulunan 2 bin 200 cadde ve sokak, periyodik olarak yıkandı ve dezenfekte edildi. Günde ortalama 130 cadde ve sokakta temizlik ve dezenfeksiyon yapılırken, toplamda 6 bin 100 civarı cadde ve sokak yıkaması yapıldı.

İlçede bulunan 2 bin 51 adet çöp konteynerlerinden her gün 350 adedi düzenli olarak yıkama ve dezenfekte işlemine tabi tutuldu. Böylelikle çöp konteynerleri yaklaşık 16 bin 500 kez yıkanmış oldu.

Ayrıca devam eden çalışmalarda;

356 taksi

240 minibüs

353 kamu binası

85 cami

74 okul

171 hastane ve sağlık ocağı

28 muhtarlık

94 eczane

10 bin 375 bina dezenfekte edildi.

Eyüpsultan’da bulunan 182 park tamamı önlem amacıyla 10 günde bir dezenfekte edildi.