Eyüpsultan Belediyesi, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu, TAŞFED, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

Eyüpsultan Belediyesinin desteğiyle, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri başladı.

Festivalin açılışına, İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hülya Kaya, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız katıldı.

Açılışta yarışma alanını ziyaret eden Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, yarışmacılarla ve şeflerle sohbet ederek, yapılan yemekler hakkında bilgi aldı. Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, organizasyonu düzenleyenleri ve yarışmacıları tebrik ederek başarılar diledi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GASTRONOMİ YARIŞMASI VE FESTİVALİ

Bu yıl 17.si düzenlenen festival, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezinde 25 – 28 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Türkiye’nin en büyük gastronomi yarışması ve festivali olan organizasyon kapsamında her gün pasta, tatlı, balık, et ve makarna gibi farklı kategorilerde yarışmalar yapılıyor.

70’in üzerinde kategoride yarışacak olan Türkiye ve dünya şefleri, Türk ve dünya mutfaklarından esinlenerek hazırladıkları birbirinden lezzetli yemek, tatlı ve pastaları, jürinin ve katılımcıların beğenisine sunuyor, madalya alabilmek için kıyasıya mücadele ediyorlar.

Yine Türkiye ve dünya şeflerinden oluşan jüri ise değerlendirmeleri büyük bir titizlikle gerçekleştiriyor.

GÖZ KAMAŞTIRAN GÜZELLİKTE SANAT ESERLERİ SERGİLENİYOR

Yarışmacı şeflerin hazırladıkları yemek, tatlı ve pastalar ise görenleri hayrete düşürüyor. Tatlı hamurundan yapılmış heykeller ve figürler büyük beğeni topluyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız