Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan Çocuk Karavanı, Tekne Orucu

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında yediden yetmişe herkese yönelik programlarıyla ilgi çekmeye devam ediyor.

Ramazan çocuk karavanı, tüm mahalleleri dolaşarak onbir ayın sultanında miniklere keyifli saatler geçirtiyor.

Ramazan'ın her günü öğle ezanından bir saat önce Zal Mahmut Paşa Külliyesi Ramazan Çocuk Bahçesi’nde toplanan 4-8 yaş arası çocuklar, öğle ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlarını açarak Tekne Orucu tutuyorlar.

Bununla birlikte Eyüpsultan Belediyesinin çocuklar için hazırladığı "Ramazan Çocuk Karavanı" Ramazan boyunca her gün iki mahallede 13:30 ve 17:30 saatlerinde çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

Açılır kapanır sahnesi ve sistemi bulunan gösteri aracı müzikal ve tiyatral etkinliklerle çocuklar Ramazan coşkusunu yaşıyor.

Eyüpsultan Belediyesinin Ramazan Çocuk Karavanı, Ramazan Ayı'nın 6'ncı gününde Güzeltepe Mahallesi çocuklarını misafir etti.

Hacivat ve Karagöz gösterisiyle eğlenen Güzeltepeli çocuklar, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

Karagöz ve Hacivat gösterisiyle eğlenen çocuklara, patlamış mısır ve macun ikram edildi.