“Eyüpsultan'da Ramazan” İzleyicileri Her Geçen Gün Artıyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, “Evde Kal” çağrısına uyan vatandaşlar için hazırladığı özel Ramazan programları her geçen gün daha çok ilgi odağı oluyor.

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan’ın ruhuna uygun birbirinden güzel programları sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’da başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Ramazan'ın 8. günü (1 Mayıs Cuma) saat 18:00'de sosyal medyadan canlı olarak yayınlanan programda, Enes Yıldırım’ın konuğu, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten oldu.

Ramazan ayı ve sorumluluk üzerine konuşan Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten, şunları söyledi:

“Bu sene üzerimizde öyle bir sorumluluk var ki evlerimizde kalarak, tedbirlere riayet ederek bu musibeti en kısa zamanda hep birlikte atlatmak için bunu üzerimize emanet olarak alıp inşallah bu sorumluluğun üstesinden geleceğiz.”

Ayrıca koronavirüs nedeniyle yurtdışına gönderilen sağlık malzemeleri konusuna değinen Mustafa Mesten, “Bu iş de bir sorumluluk. ‘Bir insanı yaşatan sanki bütün insanlığı yaşatmış gibidir’ ayetinin hitap ettiği toplumuz. Bizler öldürmek, bozgunculuk çıkartmak için değil yaşatmak için varız. Ve Elhamdulillah tarihten bugüne kadar Müslümanların öldürmek değil yaşatmak olduğunu görüyoruz.” dedi.

Eyüpsultan İlçe Müftüsü Mustafa Mesten, sosyal medyadan Ramazanla ilgili merak edilen soruları da cevapladı.

Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu’nun Eyüpsultan Türbesi’nin sırları ve bilinmeyenleri hakkında bilgiler paylaştığı programda, Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlattı.

Programda ayrıca, Halit Törün’den Kuran-ı Kerim Tilaveti, Hacivat – Karagöz gösterisi, Cengiz Gökdemir ile Ali Metin Özdemir’den tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahileri yer aldı.

Ramazan Mutfağı köşesinde ise Şef Doğa Çitçi, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden örnekler sundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız