Eyüpsultan'da Ramazan Sohbetleri başladı

İslam alemi, bereket, rahmet ve mağfiret ayı, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelmesiyle ayrı bir heyecan yaşıyor.

Eyüpsultan Belediyesi, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş olan Ramazan ayında vatandaşlar için sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirecek.

Bu yayınlardan biri de “Eyüpsultan’da Ramazan Sohbetleri”.

Program, Ramazan ayı boyunca salı, perşembe ve cumartesi günleri sürpriz konukların katılımıyla saat 21.30’da evlerinize misafir olacak.

Birbirinden değerli konuklar programda Ramazan-ı Şerif ile ilgili konuları konuşacak.

Moderatörlüğünü Recep Demirkaynak’ın yaptığı programın ilk bölümü Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ve Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten’in katılımıyla gerçekleşti.

Vakitlerin, saatlerin, günlerin daha anlam kazandığı Ramazan ayını muhabbetle, ibadetle, birbirimize olan sevgimizi tazeleyerek geçirmemiz temennisiyle başlayan programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim kıraati yapıldı.

EYÜPSULTAN’DAN BÜTÜN DOSTLARIMIZA SELAMLAR”

Tasavvuf Musikisinden eserlerin de seslendirildiği programda Başkan Deniz Köken, “Ramazan Ayı’nın birinci günü güzel rahmet yağıyor, Eyüpsultandayız. İnşaallah Ramazan ayının birinci günü ile 30'u günü arasında bütün ibadetler, dualar kabul olur. Ramazan’ın sonunda bayramla beraber pandemiden de kurtuluruz, çifte bayram yaşarız. Eyüpsultan’dan bütün dostlarımıza selamlar olsun” dedi.

İSTANBUL MÜFTÜSÜ MAŞALI: EYYUB EL ENSARİ HAZRETLERİNİN YAKININDA OLMAK BÜYÜK BİR İLAHİ LÜTUF

İstanbul Müftüsü Maşalı, Mihmandar-ı Resul, Peygamber Efendimize Medine-i Münevvere’de ev sahipliği yapmış olan Ebu Eyyub El Ensari Hazretlerinin yakınında olmak, civarında bulunmanın maneviyat açısından büyük bir ilahi lütuf olduğuna vurgu yaparak başladığı konuşmasında Eyüpsultan’ın bulunduğu bölgenin İstanbul'u İstanbul yapan bölgelerden, ilçelerden olduğunu söyledi.

Maşalı konuşmasının devamında, “İstanbul’da yaşamak İstanbul’a dokunmak demektir. Ramazan-ı Şerif’in ilk gününde bizi Eyüpsultan’a davet ettiniz, İstanbul’u daha yakın hissetme imkanı verdiniz, gerçekten teşekkür ediyorum. Herkesin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Rabbim hepimizi sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde Ramazan Bayramına kavuştursun” dedi.

DUAMIZ ÖNÜMÜZDEKİ RAMAZANLARDA O ESKİ COŞKULARI YAŞAYALIM”

Eyüpsultan Müftüsü Mesten ise, “Yaklaşık 3,5 senedir burada müftü olarak görev yapmaktayım. Bunun 2 senesi buruk bir Ramazan ayı olarak geçiyor. İnşaallah duamız odur ki önümüzdeki Ramazanlarda o eski coşkuları yaşayalım. Ramazan’ı daha güzel kutlayalım” şeklinde konuştu

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız