Eyüpsultan Belediyesi'nden çiftçilere sera naylonu desteği

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçenin kırsal alanlarında kalkınmayı sağlamak amacıyla çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Eyüpsultan'da 5 çiftçiye 21 adet 10 bin 139 metrekarelik sera naylonu dağıtıldı.

Başkan Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, seminerler, saha çalışmaları ve çalıştaylarla teknoljiye dayalı, bilinçli bir tarım politikasının oluşturulması amacıyla önemli çalışmalara imza attı.

Daha önce ise ilçede hayvancılığa destek olmak amacıyla, hayvan sahiplerine yem desteğinde bulunan Başkan Deniz Köken bu defa seracılıkla uğraşan çiftçilere önemli bir destekte bulundu.

EYÜPSULTAN’DA 5 ÇİFTÇİYE 10 BİN 139 METREKARE SERA NAYLONU DAĞITILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi’’ kapsamında çiftçilere sera naylonu dağıtıldı. İstanbul’da seçilmiş alanlarda örtüaltı yetiştiricilik yapılarının iyileştirilmesini amaçlayan proje kapsamında, Eyüpsultan'da 5 çiftçiye 21 adet 10 bin 139 metrekarelik sera naylonu verildi.

SERA NAYLONLARININ YÜZDE 45’LİK KISMINI EYÜPSULTAN BELEDİYESİ KARŞILADI

Çiftçilere teslim edilen sera naylonlarının yüzde 55’lik kısmı bakanlık tarafından karşılanırken, çiftçilerin ödemesi gereken yüzde 45’lik kısım ise Eyüpsultan Belediyesi tarafından karşılandı. Sera naylonlarını teslim alan çiftçiler, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ederek “Bu sera naylonlarıyla hem yıpranan seralarımızı iyileştireceğiz hem de yeni seralar oluşturacağız. Bu anlamda sera naylonu bizim önemli gider kalemlerimizden birisini oluşturuyordu. Desteklerinden dolayı hem bakanlığımıza hem de Başkan Deniz Köken’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız