Eyüpsultan'da Sünnet Şöleni

Eyüpsultan Belediyesi tarafından ilçede her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de şölene katılarak, erkekliğe ilk adımını atmanın heyecanını yaşayan Eyüpsultan’lı çocukların mutluluklarını paylaştı.

Sünnet Şöleni, Eyüpsultan Meydanı’nda Mehter Takımı’nın verdiği konserle başladı. Ardından minikler için dualar edildi.

Başkan Deniz Köken törende yaptığı konuşmada sünnet işlemlerinin bir ay sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Aslında Eyüpsultan’da 28 yıldır devam eden bir gelenek. Pandemide bir sıkıntı yaşadık ama yine de yaptık. Böyle tören yapamamıştık. Şimdi çok güzel bir katılım oldu. 730 çocuğumuz katıldı. Çok yoğun bir talep oldu. Bugün onlarla birlikte vapur gezisi yapacağız. Hiçbir sıkıntı olmadı. Sünnet işlemleri klinikte doktorlar tarafından yapıldı.”

SÜNNET ÇOCUKLARINA BOĞAZ TURU

Tamamen ücretsiz olarak sünnet ettirilen, ayakkabısından pelerinine tüm sünnet kıyafetleri yine belediye tarafından karşılanan 730 çocuk meydandaki törenin ardından, aileleri ile birlikte Mehter Takımı’nın çaldığı marşlar eşliğinde Eyüpsultan İskelesi’ne yürüdüler.

Burada kendilerine tahsis edilen üç vapura binen çocuklar 2 saatlik boğaz gezisine çıktılar. Boğaz gezisi sırasında sünnet çocukları ve ailelerine belediye görevlileri çeşitli ikramlarda bulundu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız