Eyüpsultan, Kariyer ve İstihdam Programı, İŞKUR, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede yaşayan işsiz vatandaşların iş hayatına kazandırılması ve istihdam edilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi İş, Kariyer Geliştirme Birimi ve İŞKUR işbirliği ile Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM) Kariyer ve İstihdam programı düzenlendi. Programda firmalar ve iş arayan vatandaşlar bir araya geldi.

30 FİRMA STANT AÇTI

Gün boyu süren etkinliğe İŞKUR, SGK ve Mental Group'un yanı sıra, Köfteci Yusuf, Yurtiçi Kargo, Pronet, Kahve Dünyası, Sodexo, İGA gibi alanında öncü firmaların bulunduğu toplam 30 firma katılım sağladı.

Programda firmalar, katılım sağlayan vatandaşlarla görüşmeler yaptı, bu sayede yerinde istihdam sağlanmış oldu. Ayrıca vatandaşlar firmalara sormak istedikleri soruların cevaplarını da anında alma imkanına kavuştu.

VATANDAŞLARIMIZA DAHA FAZLA HİZMET VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken şunları söyledi;

“Bu programımızda iş arayanlarla personel arayanlar biraraya geldi. Biz toplumun en fazla neye ihtiyacı varsa onu öne almaya çalışıyoruz. Her hafta en az iki firmaya gidiyoruz, bir kişi daha ihtiyacı varsa bizden alsın diye. Bunu neden yapıyoruz? Vatandaşlarımıza destek olabilmek için. Bu tür programlar ülkemizdeki istihdam sayısını artıracak, işsizlik oranını düşürecektir.

İNSANLARIMIZ DAHA ÇABUK İŞVERENLE BULUŞSUN”

Bize gelen sorunların yüzde 50’si işsizlikle ilgili. Aslında işçi arayanlar da var. Türkiye’de iş arayanlarla işçi arayanlar birbirini bulamıyorlar gibi geliyor. Başka bir formül olabilir mi diye baktık ve bu programı yapmaya karar verdik. Burada insanların neye ihtiyacı varsa biz onlara eğitim de verelim istiyoruz.

İşverenin de işyerindeki ihtiyacı neyse biz hemen müdahalede bulunalım. Dünyaya geliş gayemiz de bu zaten, bir işe yaramak, bir şey üretmek ve ürettiğimiz şeyi toplumla paylaşmak. Bunu geliştirelim, bir örnek olsun, diğer ilçelerle de görüşelim. İnsanlarımız daha çabuk işverenle buluşsun. Bunu ileriki süreçte daha da büyüteceğiz. Bu çalışmayı il düzeyine çekebiliriz.

BAĞIMLILIK İLE İLGİLİ TAKİP MERKEZİ KURULACAK”

Toplumda ne eksik var, sorunlar hangi konularda daha çok yoğun o konuda çalışma gerçekleştiriyoruz. Gençlerle ilgili, bağımlılık takip merkezi kurulması lazım. Bu yüzden Adalet Bakanlığı ile haftaya bir takip merkezi temeli atıyoruz inşaallah. Rehabilitasyon merkezi olacak. Her çarşamba günü halk günü düzenliyoruz, halkı dinliyoruz, halkı dinleyince ne eksik var tespit ediyoruz. Ona göre yol haritamızı belirliyoruz.”

İŞKUR Bayrampaşa Hizmet Merkezi Müdiresi Semiha Yılmaz ise yaptığı konuşmada; “İŞKUR Bayrampaşa Hizmet Merkezi çalışanları adına çok teşekkür ediyoruz, burada bulunmaktan onur duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki etkinliklerinizde de yeralmak isteriz.” dedi.

Konuşmaların ardından ise Başkan Deniz Köken, İŞKUR Bayrampaşa Hizmet Merkezi Müdiresi Semiha Yılmaz ve SGK Gaziosmanpaşa Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yakup Özad ile birlikte kurdele keserek programın açılışını gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız