kanarya,

Bir kanarya sevdalısı ve Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli olan 50 yaşındaki Suat Budak’ın yetiştirdiği Harlequin cinsi kanaryası Dünya Şampiyonu oldu.

Yaklaşık 15 yıldır kanarya yetiştiriciliği yapan, bu işe gönül veren Budak, 28 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında CNR’da düzenlenen 1st Intercontinental 69 COM World Show yarışmasında Harlequin Tepesiz Dişi Kanarya kategorisinde 1. oldu.

Kuş yetiştiriciliğine saka ile başlayan sonrasında muhabbet kuşu ile devam eden Suat Budak, hobi olarak başladığı kuş yetiştiriciliğini artık profesyonel olarak yapıyor. Bugüne kadar birçok yarışmaya katılan, Atatürk Kupası, Cumhuriyet Kupası gibi yarışmalarda farklı dereceler alan Budak’ın birbirinden güzel renklere sahip 40 kanaryası var.

92 PUAN ALARAK ŞAMPİYON OLDU

Son olarak Harlequin kategorisinde dünya şampiyonluğunu kazan Suat Budak, "Bu yarışmada her kuş farklı kategorilerde değerlendiriliyor ve her kuşun hakemi de farklıdır. Benim katıldığım Harlequin kategorisinde üç renk olması gerekiyor. Hakemler üç rengin sabit olup olmadığına, kuşun duruşuna, boyuna, tüylerine, vücut, göğüs ve kanatlarına bakarak puan veriyorlar. Benim kanaryam toplamda 92 puan alarak kendi kategorisinde birinci oldu" diyor.

ŞAMPİYONA 2 BİN TL TEKLİF ETTİLER VERMEDİM”

Kanaryaların fiyatlarının 70 TL’den başlayarak 3 bin liraya kadar çıktığını ifade eden Budak, "Bendeki kanaryaların en pahalısı 850 TL civarında. Yarışmada birinci olan kanaryama 2 bin TL teklif ettiler ama kabul etmedim. Onun değeri parayla ölçülmez, hem ondan daha çok şampiyon yavrular alacağım" açıklamasını yapıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız