Eyüpsultan'ın en özel “Kınalı Kuzuları” askere uğurlandı

Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde (ESER) eğitim gören Down Sendromlu, otistik ve mental öğrencilerin askerlik hayalleri gerçek oldu.

Vatani görevlerini gerçekleştirip Mehmetçik olmak isteyen özel gençler, bir günlük temsili askerlik yapacak.

ELLERİNE KINALAR YAKILDI

Eyüpsultan Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi’nde eğitimlere devam eden engelli gençler için, ESER’in bahçesinde “Asker Kınası” programı düzenlendi.

Eyüpsultan Belediyesi Mehter Takımı’nın konseriyle başlayan programda, adet olduğu üzere askere uğurlanacak gençlerin ellerine kına yakıldı.

Programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına katılan Başkan Yardımcısı İsmail Uysal, vatani görevlerini yapmak üzere askere gidecek gençlere Türk bayrakları ve asker şallarını vererek ellerine kına yaktı. Başkan Yardımcısı İsmail Uysal gençlere hediyeler de verdi.

Programda özel gençler için dualar edildi.

TEMSİLİ ASKERLİĞİ HASDAL KIŞLASI’NDA YAPACAKLAR

ESER öğrencisi beş genç, İstanbul'un diğer ilçelerinden de gelecek engelli gençlerle birlikte Hasdal Kışlası’nda 1 günlük temsili askerlik yapacaklar.

Hasdal Kışlası’na gidecek olan özel gençler üniformalarını giydikten sonra eğitime tabi tutulacaklar. Öğle yemeğinin ardından yemin töreni gerçekleştirilecek ve tezkerelerini alacaklar.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız