Eyüpsultanlı Çocuklara Enerji Tasarrufu Semineri

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çocuk Meclisi tarafından Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde; 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerini sıfır atık konusunda bilinçlendirmek amacıyla “Enerji Tasarrufu” semineri verildi.

Günümüzün en önemli konuları arasında yer alan enerji tasarrufu, Eyüpsultan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Eğitimden Sorumlu Çevre Mühendisi Pınar Kavraz Yazcı tarafından katılımcı çocuklara, “Çevre ve Sıfır Atık” sunumu yapıldı.

Ardından İGDAŞ Dış İlişkiler Şefi Mehmet Şerif Sarıkaya “Yenilenebilir Enerji Kaynakları” ile ilgili bilgiler verdi.

Kağıt ve Cam Atıklara Konteynır”

Enerji Tasarrufu Seminerinde konuşan Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, çocuklara sıfır atık kapsamında tasarruf yapmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çocuk Meclisi başta olmak üzere emeği geçen herkese böyle güzel bir seminere imza attıkları için teşekkür ediyorum. Şu an bizim çöpe attığımız hiçbir şey atık değil. Mahallelerimize kağıt ve cam atıklar için konteynırlar koymaya başladık, sizler de çevrenizdeki insanları bilgilendirerek enerji tasarrufuna katkıda bulunabilirsiniz. Örneğin evlerinizde kullandığınız kızartma yağlarını biriktererek, ekiplerimizi arayıp aldırtarak geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz. ”

Atık Pil Toplama Kutusu Dağıtıldı

Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız tarafından, seminer sonunda katılımcı çocuklara kandil simidi, atık pil toplama kutusu dağıtıldı.

Herkes Enerji Tasarrufu Hakkında Bilinçlenmeli”

Eyüpsultan Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Yunus Emre Muti ise, semineri düzenleme amaçlarını şöyle anlattı:

“Bugün burada Çocuk Meclisi olarak arkadaşlarımıza enerji tasarrufu semineri veriyoruz. Eyüpsultanlı arkadaşlarımız bu seminerden sonra, evlerine gittiklerinde enerji ile ilgili nasıl tasarruf yapabilir bunları uygulayacaklar ve bilinçlenmiş bir şekilde ailelerine aktarabilecekler”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız