Eyüpsultanlı Girişimci kadınlar “KOZA”larından çıkıyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultanlı kadınların hem ev ekonomisine hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla KOZA isimli yeni projeyi hayata geçirdi.

Proje kapsamında, Eyüpsultanlı girişimci kadınlara ve evlerinde el emeği üreten kadınlara, iş kurmaları konusunda bilgilendirmek ve desteklemek amaçlı, Eyüpsultan Halk Eğitim işbirliği ile Girişimcilik ve E-Ticaret – Dijital Pazarlama kursları düzenledi.

Üreten, kendini ve projelerini geliştirmek isteyen kadınlar için düzenlenen kurslarda hayata geçirilmesi planlanan iş fikrinin bulunmasına yardımcı olmak, iş fikrinin iş planı projesini hazırlamayı öğrenmek, genel pazarlama tekniklerini öğrenmek, işyerinin yönetimi ve pazarlama planlamasının yapılması, iş kurma becerileri kazanma konularında eğitimler verildi.

KADIN GİRİŞİMCİLER TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI

Bu arada kurslara kadın girişimciler de konuk olarak katıldı. Yaptıkları işlerde başarıya ulaşmış girişimci kadınlar, kursiyerlerle tecrübelerini paylaşarak, başarıya ulaşmak için yapmaları gerekenler konusunda tavsiyelerde bulundular.

Kursları başarıyla tamamlayanlar sertifikalarını düzenlenen törenle Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’den aldılar.

Sertifika töreninde kadınlar adına, her iki kursu da başarıyla tamamlayan Sultan Azman bir konuşma yaparak, kurslarda bir çok şeyi öğrendiklerini belirterek kendilerine bu imkanları sağlayan Başkan Deniz Köken’e teşekkür etti.

BİZ ÇOK YETENEKLİ İNSANLARIZ, ASIL İŞ BU YETENEKLERİ ÖNE ÇIKARMAK”

Başkan Deniz Köken de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"E-Ticaret – Dijital Pazarlama ve Girişimcilik kurslarını Eyüpsultan’daki bütün hanımların kullanımına sunacağım. Sistem artık çok kolaylaştı. Sizin satışlarınızı artırabilmek, ev ekonomisine katkı sağlamak için bazı firmaları da sizlerle buluşturacağız. Bu bölgede ev ekonomisine ciddi katkı sağlayalım.

TÜKETTİĞİMİZDEN FAZLA ÜRETMEMİZ LAZIM”

“Tükettiğimizden fazla üretmemiz lazım. Ülkelerin kalkınması bununla ilgili. Siz bu kurslara geldiniz, bu işi kavradınız. Biz çok yetenekli insanlarız, özellikle kadınların yeteneği daha fazla. Asıl iş bu yetenekleri öne çıkarmak lazım. Hem sizlerin kendi iş dünyasına hitap edecek hem de ülke ekonomisine ciddi faydası olacak. Sizler kendinize, ülkemize nasıl katkı sağlarız diyenlersiniz. Asıl takdire şayan olan bu. Biz sizi tebrik ediyoruz, sizler de kendinizi tebrik edin"

KOZA NEDİR?

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde hayata geçirilen proje... KOZA projesi, girişimci kadınların serüveni.

Emeğiyle yaşamın her alanına değer katan ama hayallerini sürekli erteleyen girişimci kadınların serüvenini anlatan KOZA'yı bütüncül bir proje olarak hayata geçirmiş bulunuyoruz.

KOZA; girişimci olmak isteyen kadınların hayallerine ulaşması için fırsat sunuyor, tıpkı kozanın kelebeğe dönüşümündeki zorlu ve naif yolculuğundan vazgeçmeden başarıya ulaşması gibi.

Sadece girişimci kadınlara özel dört aşamadan oluşan bir projedir. İlk aşamasında girişimci olmak isteyen kadınlarımıza ulaşmak, onlara hem mesleki hem de kişisel gelişim eğitimi (Girişimcilik, Dijital Pazarlama, E-Ticaret ,Sosyal Medya Yönetimi ve Etkili İletişim) veriliyor.

Kadınlar almış oldukları eğitim ile mağazalarımızda ve şahsi sosyal medya hesaplarında daha etkili ve verimli bir şekilde satış yapabiliyor.

Son aşama olarak kendine işyeri açmak isteyen kadınların devletten alabilecekleri fonlara yönelik ücretsiz proje danışmanlık hizmeti veriliyor.

Eğitimleri başarı ile tamamlayan kadınlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Kayıt için: esmek.eyupsultan.bel.tr

Detaylı bilgi için 02124400596 numaralı telefonla iletişime geçebilirsiniz.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız