Eyüpsultanlı gönüllülerin eğitimleri başladı

Eyüpsultan Belediyesi’nin destekçisi olduğu ve Eyüpsultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı "2020-I Genel Çağrı" kapsamında başvurusu kabul edilen “Mahalle Afet ve Pandemi Gönüllüleri” isimli proje kapsamında eğitimler başladı.

Gençler arasında afet ve salgın hastalık, 65 yaş üstü yardıma ihtiyaç duyan kişiler gibi toplumsal sorunlara müdahale ve yardım etme konusunda bilinç ve farkındalık geliştirmelerini ve gönüllülük edimlerinin güçlenmesini hedefleyen proje dahilinde Eyüpsultan’da ES-MAG (Eyüpsultan Mahalle Afet ve Pandemi Gönüllüleri) birimi oluşturuldu.

BAŞVURULAR ARTARAK DEVAM EDİYOR

Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’nın organize ettiği Mahalle Afet ve Pandemi Gönüllüleri eğitimlerine şu ana kadar yaklaşık 500 kişi başvuruda bulundu.

Başvuruda bulunanlar arasında eğitimlere katılmaları için gruplar oluşturuldu.

İlk hafta 85 gönüllüye iki ayrı grup halinde cumartesi ve pazar günü toplam 4 saat ilk yardım eğitimi verildi.

İlk yardım eğitimi, Özel Rami Hastanesi’nden gelen, konusunda uzman eğitmenler tarafından verildi.

İlk yardım eğitimleri tamamlandıktan sonra devam eden süreçte gönüllülere Afetlerde Farkındalık ile Liderlik ve Gönüllülük eğitimleri verilecek.