Eyüpsultanlı miniklerin mezuniyet coşkusu

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından hayata geçirilen Eyüpsultan Belediyesi Anaokulları ve Akademisi’nde (ESA) eğitimlerini tamamlayan minikler için bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Eğitimlerini “Ezbere Değil Deneyime Dayalı Eğitim” prensibiyle sürdüren ESA’dan mezun olan minikler için düzenlenen tören, Başkan Deniz Köken’in katılımıyla, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Törende, anaokulu öğrencisi miniklerin hazırladığı birbirinden güzel ve eğlenceli gösteriler salonda bulunanların büyük beğenisini kazandı.

Tören, Kuran-ı Kerim dersi alan öğrencilerin kısa sureleri ve anlamlarını okumalarıyla başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

HERKESE ‘İYİ Kİ EYÜPSULTANLIYIM’ DEDİRMEMİZ LAZIM”

Başkan Deniz Köken törende, ilk anaokulunu Alibeyköy bölgesine yaptıklarını, Eyüpsultan bölgesine ikinci anaokulunun yapımı için çalışmaların devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Buz pistimizin de açılışını yaptık. Şu ana kadar yaz okullarımız için 700 çocuk müracaat etti. Kemerburgaz’da binicilik, burada buz pisti, Osmanlı Park’ta kaykay pisti. Göreve gelirken çocuğu, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, herkesi düşünüyor olmamız lazım dedik. Herkes için hizmet üretiyoruz. Herkese ‘İyi ki Eyüpsultanlıyım, iyi ki Alibeyköylüyüm, iyi ki Kemerburgazlıyım, Göktürklüyüm’ diyecek hale getirmemiz lazım.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA 41 ESERİ AÇACAĞIZ”

İşe önce çocuklardan başladık. Sonra havuzları yaptık. Kademe kademe devam ediyoruz. Şu ana kadar 46 eser hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber 41 eseri Temmuz ayında açacağız.

ÇOCUKLARIMIZ GÜLMEZSE GELECEĞİMİZ AĞLAR”

Çocuklarımıza hep birlikte iyi bir gelecek hazırlamamız lazım. Biz çocuklarımız gülsün istiyoruz. Çocuklarımız gülmezse geleceğimiz ağlar.”

Daha sonra Başkan Deniz Köken minik öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi.

Minik öğrencilerde Başkan Deniz Köken’e, ESA bahçesinde kendi yetiştirdikleri ürünlerden hediye ettiler.

ESA’DA EZBERE DEĞİL DENEYİME DAYALI EĞİTİM VERİLİYOR

Okul 5 bin 200 metrekarelik bir alana inşa edilmiştir. Okul bahçesinde çocukların motor becerilerini geliştirmek üzere park alanı; doğanın bize sunduklarını görerek ve yaşayarak gözlemledikleri meyve bahçesi, tarım ve kümes alanları ile duyusal-dokunsal becerilerinin gelişmesi adına oluşturulan koku bahçesi mevcuttur.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız