Eyüpsultanlılar Ramazan Programında Buluşuyor

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için düzenlediği birbirinden güzel programları, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturuyor.

Enes Yıldırım’ın sunumuyla hafta içi her gün 18.00’de başlayıp iftar saatine kadar devam eden “Eyüpsultan’da Ramazan” programıyla Ramazan’ın huzuru ve neşesi evlere taşınıyor.

Enes Yıldırım, Ramazan'ın 25. günü (18 Mayıs Cuma) “Selam” ile başladığı programda, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) hadislerinden örnekler, Ramazan-ı Şerif ile ilgili kıssalar anlattı ve Nurullah Genç’in ‘Yağmur’ isimli Naat-ı Şerif’ini okudu.

Ramazan Ayı boyunca tarihi mekanları ziyaret eden, tanıtan Rehber Serdar Durmaz ve Tarihçi – Yazar Süleyman Faruk Göncüoğlu, Şah Sultan Türbesi’nden yaptıkları programda Sıbyan Mektebi ve Eyüpsultan’da bulunan 3 tane Şah Sultan’dan söz ettiler. Bu Şah Sultanların kimler oldukları ve hayat hikayelerini anlattılar.

Tarih Araştırmacısı Mehmet Dilbaz ise Eyyûb el-Ensarî'nin hayatından kesitler anlatıp, o dönemde yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca Abdurrahman Bozan’dan Kuran-ı Kerim Tilaveti, Murat Yazıcı’dan tasavvuf müziğinin en güzel eserleri ve ilahiler, Hacivat – Karagöz gösterisi yer aldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız