Eyüpsultan'da “İnsan ve İrfan Semineri”

Eyüpsultan Belediyesi, Fatih Çıtlak’ın konuşmacı olduğu “İnsan ve İrfan Semineri” düzenledi.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla gerçekleşen seminere vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Fatih Çıtlak seminerde; Peygamber efendimizin (S.A.V.) hayatından kendimize ders çıkarmamız gereken örnekler ve miraca çıkması, Miraç gecesinin önemi ve bu geceyi nasıl değerlendirmemiz gerektiği, Receb-i Şerif ayının önemi, kandil gecelerinin önemi, namaz, sabır ve duanın önemi, dua ederken özellikle nelere dikkat edilmesi gerektiği, birbirimiz için edeceğimiz duanın daha makbul olduğu ve yardımlaşmanın önemi konularını salonda bulunanlara örnekleriyle anlattı.

Seminerde kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Biraz önce sayın Fatih Çıtlak yardımlaşmanın önemini, birbirimiz için edeceğimiz duanın daha çabuk kabul olacağını anlattı. Bu arada zekatın, sadakanın namazla bir arada geçiyor olması da çok önemli. Namazla zekat yan yana geçer. Namazın yanında zekatımızı da vermemiz büyük önem arz eder. İçe dönük ve dışa dönük ibadetin manasını iyi anlamamız lazım. Ömrümüz geçiyor. Allah'ın merhamet kapısı, af kapısı hep açık. Miraç gecesinde yaptığımız ibadetlerimiz inşaallah kabul olur. Arkasından Berat Kandili ve Ramazan ayı geliyor. Bu mübarek günlerimizi, gecelerimizi layık olduğu şekilde idrak etmemizi temenni ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

Seminer sonunda ise Başkan Deniz Köken, Fatih Çıtlak’a plaket takdim etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız