Fatih Çıtlak: Yazılış kodlarımızda Kur'an var

Eyüpsultan Belediyesi, On bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif için düzenlediği birbirinden güzel programları, sosyal medya üzerinden vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Moderatörlüğünü Recep Demirkaynak’ın yaptığı “Eyüpsultan’da Ramazan Sohbetleri” nde salı, perşembe ve cumartesi günleri Zal Mahmut Paşa Külliyesinden sürpriz konukların katılımıyla saat 21.30’da evlerinize misafir oluyor.

Birbirinden değerli konu ve konuklarla Ramazan’ın manevi iklimini evlere taşıyan programın 29 Nisan Perşembe günkü konuğu ise yazar ve televizyon programcısı Fatih Çıtlak ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken oldu.

FATİH ÇITLAK: YAZILIŞ KODLARIMIZDA KUR'AN VAR

Programda insan fıtratı ile Kur'an ilişkisi ve yardımlaşma konularına değinen Fatih Çıtlak, Kuran dinlemenin insanın hoşuna giden bir şey olmasından ziyade, Kuran dinlendiğinde hoşa gidecek şekilde yaratılmış olmamızdan geldiğini söyleyerek insanın islam fıtratı üzerine doğduğuna değindi ve şöyle devam etti: “Bir insan bir beldeye geldiğinde aç olduğunda o beldedeki halkın hepsi mesul oluyor, cenaze namazının kılınmaması gibi. Sizin fakir fukarayı gözetmeniz bizim Allah'ın lanetine uğramamızı engelliyor. Bunun şu anda kimse farkında değil. Allah muhafaza sağanak sağanak yani herkes evinde oturacak dışarıdaki bir insandan haberi olmayacak hepimizin üzerine yağıyor o yüzden. Bendeniz şöyle diyorum efendim bizim bulunduğumuz konum itibarıyla belli bir yerde bulunmak mecburiyetindeyiz o sorumluluk var üzerimizde. Allah-u Teala bu insanlara, bu ümmete rızasına uygun kim hizmet ediyorsa hepsini abad eylesin.

Yardımlaşmanın önemine ve yardımların dağıtılmasına değinen Fatih Çıtlak, kendisinin de vakıf işleriyle uğraşmasına rağmen yardım yapacakları zaman daha çok kişiye ulaştırmaları adına belediyelerin aşevilerine müracaat ettiklerini de söyledi.

DENİZ KÖKEN: PANDEMİ DÖNEMİNDE DESTEKLERİMİZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Eyüpsultan’da Ramazan sohbetlerine konuk olan Başkan Deniz Köken, pandemiden dolayı Ramazan ayının farklı bir ortamda geçtiğini ancak daha çok insana ulaşıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Daha çok insana ulaşıyoruz bu süreçte. Vatandaşlarımızı daha çok dinliyoruz çok sıkıntısı olan vatandaşlarımız var dostlarımız var onlarla beraber nasıl çözebiliriz çözüm odaklı çalışıyoruz. Bizim yerel yöneticilerin şöyle bir şeyi var sabah aldığın duyumu akşamı hayata geçirmen gerek sabah düşündüğün konuyu akşam hayata geçiriyoruz. Akşam ya dua alırsın ya beddua alırsın iki şey var sabah bunları yapacağız diyorsunuz akşam onun neticesini alıyorsunuz. Vatandaş hemen zaten size tepkisini gösteriyor olumlu ya da olumsuz"

Pandemi döneminde desteklerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Deniz Köken, “Yaşlılarımıza, hastalarımıza ev yemeklerinden tutun da kapanan esnaflara, bakkallarda biriken hesaplara vesaire kadar ulaşmaya çalışıyoruz. Allah gökten ekmek indirmek yerine bizleri aracı kıldı. Biz de işte o duanın aracısı olmaya çalışıyoruz aslında. Pandemi ile beraber vatandaşların sorunları daha fazla arttı biz de tampon bölgesi görerek dertlerini dinliyoruz gerekenleri yapıyoruz” dedi.

Programın sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Fatih Çıtlak'a Gravürlerde Eyüpsultan kitabını hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız