Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Bilişim Akademisi, Geleceğin Teknoloji Mimarları Proje

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü Bilişim Akademisi öğrencilerinin 2019-2020 1. Eğitim Döneminde almış oldukları eğitimler sonrasında yapmış oldukları proje ürünler “Geleceğin Teknoloji Mimarları Proje” sergisinde gösterime sunuldu.

Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Geleceğin Teknoloji Mimarları Proje sergisinde, Robot Okulu, Drone Okulu, Ali Kuşçu Uzay Evi öğrencilerinin Robotik Kodlama Sergisi, Drone Sergisi, Mobil uygulama, Oyun programlama, 3B Tasarım Atölyesi ve Sosyal sorumluluk projeleri yer aldı.

Katılımın yoğun olduğu sergide, öğrencilerin yapmış olduğu yaklaşık 170 proje büyük ilgi gördü.

“ÇOCUKLARA YATIRIM”

Sergide bütün projeleri tek tek yakından inceleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, çocuklara verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek şunları söyledi:

“Çocuklarımız birbirinden güzel projelere imza atmışlar. Onları emekleri yaratıcılıkları nedeniyle kutluyorum. Biz de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için projeler üretiyoruz. Çocuklara ne kadar yatırım yaparsak geleceğimiz o kadar parlak olacaktır. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Teknolojik ürünler için yatırım yapan ve hazırlayan gençlerimizi tek tek gözlerinden öpüyorum. Çocuklarımızın gelecekte daha güzel çalışmalar yapmaları için bütün imkânları sağlayacağız.”

“MATEMATİK EVİ VE DİL KAFELER AÇACAĞIZ”

“Kemerburgaz bölgesinde yeni bir binayı matematik evine çeviriyoruz. Eğer orası ilgi görürse Eyüpsultan’da da yine bir bölgeye matematik evi açmak istiyoruz. Dil evini daha da büyütüp, dil kafeler açmak istiyoruz. İki adet yüzme havuzu yapacağız. İnşaatlarına başlandı. İnşallah bu yaza en azından birini yetiştirmek için uğraşıyoruz. Aynı zamanda hem bilimle hem de sporla sizleri bir bütün haline getirmek istiyoruz ki daha sağlıklı daha zinde işler yapasınız.”

BAŞKANDAN 15 ÖĞRENCİYE ONUR BELGESİ

Başkan Deniz Köken, Robot okulu ve drone okullarında aktif olarak görev yapan ve yarışmalara katılan 15 öğrenciyi tebrik ederek, Onur Belgelerini takdim etti.

“DUYMUYORUM AMA HİSSEDİYORUM”

Teknofestte 3600 proje arasından, 50 kişi arasına girerek büyük bir başarı elde eden Simurg Robot Akademisi öğrencilerinden Mustafa Karataş, engelliler için yaptığı projesi için şu bilgileri verdi:

“Biz bu proje ile işitime engelli insanların istedikleri saatte uyanmalarını sağlıyoruz. Bunun için titreşim bazlı bir proje geliştirdik. Bu projeyi kullanabilmemiz için ayrıca bir de mobil uygulama geliştirdik. Bu uygulama ve titreşim sayesinde işitme engelliler duymadan ama hissederek istedikleri saatte uyanabilecekeler”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız