Göktürk Meydanı yeni haliyle hizmet verecek

Yapılan düzenlemeyle daha kaliteli, daha işlevsel hale getirilen Göktürk Meydanı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından açıldı.

GELECEĞİN YÜZYILINDA ÇOCUKLARIMIZ OLACAK”

Başkan Deniz Köken, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hepimiz bir süre sonra görevlerimizi devredeceğiz. Görevi kime devredeceğimize iyi bakmamız lazım. Geleceğin yüzyılında çocuklarımız olacak, onlara güzel bir Türkiye bırakmalıyız. Göktürk’te elimizdeki imkanları halkımızla paylaşmaya gayret ediyoruz. Meydanı düzenledik, yakın zamanda Göktürk eski karakolunu sanat merkezi haline getireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Futbol sahasını yeni yerine yapma konusunda çalışmalar başladı. Oraya bir futbol sahası ve imkanımız olursa yanına bir spor salonu yapacağız. Göktürk’ümüzde gençlerimizin kullanabileceği futbol sahası ve spor salonu olacak. Ne imkanımız varsa sizinle paylaşacağız. Biz en iyisini yapmakla mükellefiz. Biz bugün ne yaparsak yarın çocuklarımız kullanacak. Çocuklarımız ve Göktürklüler her şeyin en iyisini hak ediyor. Hem meydanımız hem ileride yapacaklarımız hayırlı olsun"

Konuşmanın ardından Başkan Deniz Köken çocuklarla birlikte kurdele keserek meydanın açılışını gerçekleştirdi.

MODERN, SAĞLIKLI VE ESTETİK BİR MEYDAN

Göktürk meydanında yapılan düzenleme sayesinde, mevcut doku ile kentsel siluete uyumlu nitelikte; bölgenin ve kentin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, bütüncül, sağlıklı, yaşanabilir, ergonomik, sürdürülebilir ve estetik bir çevre elde edilmiş oldu.

MEYDANDAKİ ÇINAR AĞAÇLARI KORUNDU

Tasarım kriteri olarak alan; insanların gün içerisinde hızlı geçiş yaptıkları omurga olarak sert zemin ağırlıklı olarak tasarlandı. Alanın orta aksından geçen tek yönlü araç yolundan hemzemin olarak karşıdan karşıya geçiş sağlandı. Alan içerisinde yer alan 2. derece tescilli çeşmenin bulunduğu bölge; kurna seviyesini baz alınarak ahşap oturma basamaklarıyla kot seviyesi düşürüldü. Böylelikle çeşme orijinal haline döndürüldü ve ön plana çıkartıldı. Göktürk meydanında yapılan çalışmada mevcut çınar ağaçları korundu. Çınar ağaçlarının gölgesinde ise vatandaşların oturup nefeslenebileceği özel tasarım banklar yer alıyor. İlerleyen süreçte meydana, ağaçların devamı niteliğinde büyük çınar ağaçları dikilecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız