Göktürk Caz Festivali

Eyüpsultan Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği, bu yıl 2.’si düzenlenen Göktürk Caz Festivali sona erdi.

Göktürk Özgecan Aslan Parkı’nda 16 - 17 Eylül tarihlerinde düzenlenen festivalde iki gün boyunca altı sanatçı ve topluluk yer aldı.

“BU FESTİVAL GÖKTÜRK’E ÇOK YAKIŞTI”

Caz tutkunlarına açık havada caz keyfi yaşatan festivalin açılışında konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu festival Göktürk’e çok yakıştı. İnşallah seneye 3.’sünü yaparız” dedi.

Cazseverleri bir araya getiren festivalin açılışını Türkiye’nin en uzun soluklu bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass yaptı. Klasik, caz, pop, Anadolu ezgilerini kendi üslubu ile birleştiren grup müzikseverlerin büyük beğenisini topladı.

FESTİVALDE CAZ MÜZİĞİN SEVİLEN İSİMLERİ SAHNE ALDI

Golden Horn Brass’ın ardından Türkiye'nin en güçlü kadın Soul, R&B ve Caz vokallerinden biri olan Dilek Sert Erdoğan sahne aldı. Erdoğan kendine has üslubu ve repertuvarıyla dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. İlk günün kapanışını ise sinema ve tiyatro oyuncusu Taylan Erler'in kurduğu Taylar Erler Band yaptı. Erler gerek sempatik hareketleri gerekse sahne performansı ile caz severlerin beğenisini topladı.

Festivalin ikinci günü Bikeh Fetullayeva konseri ile başladı. Fetullayeva’nın ardından Latin, pop ve R&B türlerini kendine has üslubuyla yorumlayan, 8 yaşından bu yana İstanbul’da yaşayan Kübalı şarkıcı Solanch De la Rosa sahne aldı. Grubuyla birlikte popüler şarkıları seslendiren sanatçı dinleyicilere dans ve müzik dolu keyifli bir akşam yaşattı.

FESTİVALİN FİNALİNİ CAZ MÜZİĞİN USTA İSMİ FATİH ERKOÇ YAPTI

Göktürk 2. Caz Festivali’nin kapanışını ise müzisyen, besteci, yorumcu ve söz yazarı Fatih Erkoç yaptı. Eserleri ile bir döneme damgasını vuran Türk caz müziğinin usta ismi, geçmişten günümüze seslendirdiği şarkılarıyla caz severlere unutulmaz bir caz gecesi yaşatarak festivalin finalini yaptı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız