Gül suyuyla yıkanan Eyüpsultan Camii Ramazan'a hazır

Yüzyıllardır Ramazan’ın en güzel şekilde yaşandığı, İslam aleminin gözbebeği Eyüpsultan’da Ramazan Ayı hazırlıkları kapsamında Eyüpsultan Camii ve meydanı gül suyu ile yıkandı. Caminin içerisi, avlusu, abdest alma yerleri Eyüpsultan Belediyesi temizlik ekipleri tarafından en ince ayrıntısına kadar temizlendi ve dezenfekte edildi.

İSTANBUL’DA RAMAZAN DENİNCE AKLA EYÜPSULTAN GELİR”

Cami avlusunda yapılan çalışmalara refakat eden Başkan Deniz Köken, İstanbul’da Ramazan denince akla Eyüpsultan’ın geldiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Onbirin ayın sultanı Ramazanımız geliyor. İstanbul’da Ramazan denince akla Eyüpsultan gelir. Biz de bu bağlamda hem içerde hem dışarda hem de çevresinde temizlik çalışmaları yapıp ciddi önlemler aldık. Meydanı hazır hale getiriyoruz. Caminin içinde her gece 24.00 ile 02.00 saatleri arasında temizlik yapacağız. Pandemiden yeni çıktık vatandaşlarımızın sağlığını da düşünmemiz gerekiyor. Meydanlarda sergi açtırmayacağız. Hemen Eyüpsultan’ın girişinde zabıta karakolumuzun karşısındaki parkın içinde bu hizmeti verdireceğiz. Kendi imkanlarıyla ille de iftar yapacağım diyorlarsa da iftarlarını orada yapacaklar. Hemen alt tarafta Reşadiye Ortaokulu’nun bahçesinde her gün 1000 kişilik iftarımız var. Zal Paşa Caddesi’nde ise kitap fuarımız, içinde de kültürel etkinliklerimiz devam edecek. Alibeyköy bölgesinde de her akşam yöresel gecelerimiz olacak.”

DEPREM BÖLGESİNDE DE İFTAR PROGRAMLARIMIZ OLACAK”

Birlik ve beraberliğin ayı olan Ramazan’da deprem bölgesinde de iftar programları düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, “Eyüpsultan Belediyesi’nin Yaşam Destek Alanı da bulunan Gaziantep İslahiye'de her gün bir köyde iftar programı düzenleyeceğiz. İftar programlarında çocuklar için eğlenceli aktiviteler ve hediyeler de olacak. Ayrıca deprem bölgesinde bulunan ekiplerimiz, Kahramanmaraş ve Malatya’da da iftar programları düzenleyecek. Eyüpsultan’da her gün bir mahallede ihtiyaç sahibi ailelere iftariyelik dağıtımı yapacağız. Her sene olduğu gibi bu sene de trafiğin yoğun olduğu noktalarda, trafikte kalan sürücülere iftariyelikler vereceğiz. İlçede yaşayan ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak on binlerce gıda paketi ve market kartı vererek Ramazan’ın bereketini vatandaşlarımızla paylaşacağız. Hem deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın hem de ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın Ranazanlarını tebrik ediyorum. İnşallah kazasız belasız, afetsiz yeni yıllarımız olur” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız