Hatice Kübra Tongar: Din eğitimi veriyorsan, temele güzel ahlakı koyacaksın.

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu aile danışmanı, yazar ve programcı Hatice Kübra Tongar oldu.

KORKUTARAK DEĞİL SEVDİREREK DİN EĞİTİMİ

“Korkutarak Değil Sevdirerek Din Eğitimi” konulu söyleşide Kübra Tongar, çocuklarımıza nasıl bir anlayışla, ne zaman, hangi yöntemlerle, zorlamadan, sevdirerek ve oyunlar oynayarak nasıl din eğitimi verilebileceği ile ilgili bilgiler verdi.

ÇOCUKLAR KİTAPLARDAN ÖĞRENMEZ. ÇOCUKLARIN OKUDUKLARI YEGANE KİTAP ANNE VE BABALARIDIR”

Söyleşide, eğitim çerçevesi içinde din denildiğinde iki temel unsurun bilinmesi gerektiği ifade eden Hatice Kübra Tongar, “Bir ibadetler kısmı, ikincisi işin temeli en merkeze koyacağımız kısım ama en çokta ihmal ettiğimiz kısım peygamber efendimiz söylesin ‘din güzel ahlaktır’. Din eğitimi veriyorsan temele bunu koyacaksın. İşin merkezine güzel ahlakı koymadığımız bir din eğitiminden bahsetmek mümkün değil. Güzel ahlakı çocuklarımıza nasıl öğreteceğiz. Bir şey öğretmek denildiğinde hemen kitap sorulur. Bana da çok sorarlar; derler ki Hatice hanım çocuklarıma erdemleri, ahlaki özellikleri anlatmak istiyorum, hangi kitabı tavsiye edersiniz. En standart cevabımdır, çocuklar kitaplardan öğrenmez, çocuklar kitap okurlar doğru ama hangi kitabı okurlar, anne babalarını okurlar. Çocukların okudukları yegane kitap budur. Hiçbir şey anlatmayın sadece yapın. Çocuklar yaptığınızı duysun, görsün” dedi.

Programın sonunda kitaplarını imzalayan Hatice Kübra Tongar’a Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken adına sahneye gelen Kültür İşleri Müdürü İrfan Çalışan, katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Gravürlerde Eyüpsultan kitabını hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız