Hayati İnanç semineri yoğun katılımla gerçekleşti

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen, birbirinden değerli konukların katılımıyla önemli konuların anlatıldığı seminerler yoğun ilgiyle devam ediyor.

Bu hafta düzenlenen seminerin konuğu edebiyatçı yazar Hayati İnanç oldu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla, Eyüpsultan Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde İnanç; insana zarar veren kibir, riya, haset gibi kalp hastalıklarından bahsederek bu hastalıkları tanımamız gerekliliğine dikkat çekti.

Konuşmasında hüsnü zan ve suizan konularına da değinen Hayati İnanç, ecel gelmeden bu hastalıklardan kurtulmamız gerektiğini vurguladı.

İnsanın hayatını hastalıklardan uzak, huzur içerisinde yaşaması için Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) ahlakının örnek almasının ne kadar önemli olduğunun altını da çizen İnanç, "Birbirimize karşı daha anlayışlı olmalıyız. Bir tartışma varsa ‘haklısın kardeşim, kusura bakma. Hakkını helal et’ de bak neler değişiyor. Kalbinizi iyi şeylerle, faydalı şeylerle meşgul edin. Kalp neyle meşgul, asıl mesele o" dedi.

Seminer sonunda sahneye gelen Başkan Deniz Köken, Hayati İnanç’a teşekkür ederek günün anısına çiçek verdi.