Hicret Kur'an Kursu hizmete açıldı

Topçular’da bulunan Eyüpsultan Müftülüğü’ne bağlı Hicret Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte İstanbul Vali Yardımcısı Faik Oktay Sözer, Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, İl Müftüsü Vekili Ahmet Türkoğlu, Eyüpsultan İlçe Müftüsü Basri Bektaş, Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Deniz Köken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hicret Kur'an Kursu’nun yapımı ile yakından ilgilendiğini belirterek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızdan mazbatayı almadan bir gün önce burayla ilgilen dedi. Ondan sonra iki defa ne oldu diye sordu. Kur'an kurslarının yasak olduğu dönemden, Kur'an kurslarının inşaatlarını soran Cumhurbaşkanının dönemine gelindi. Bunu basit bir konu olarak algılamayın. Bu konuya üç defa benimle görüştü. Hadise ortada, yapılınca da güzel bir eser ortaya çıkıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Bölgemizde İnşallah Müftümüz ve Sayın Kaymakamımızla beraber daha nice güzel okullar, Kur’an kursları yapacağız. Biliyorsunuz şu an iki cami inşaatımız devam ediyor. Yeşilpınar yıkılmıştı, beş yıldır duruyordu, bir de Esentepe Camii inşaatımız var. Biri bitme aşamasında diğeri de inşallah altı ay içerisinde hizmete girecek"

Protokol konuşmaları ve İl Müftü Vekili Ahmet Türkoğlu’nun duasının ardından kurdela kesimi gerçekleştirildi. Kur’an Kursunu gezen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, kurs binasının yapımında emeği geçenlere plaket takdim etti.

Cami İmam Hatibi olan Ali Aslan Özgüzelay ailesinin, hayırseverlerin, mahalle sakinlerinin ve Eyüpsultan Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Kur’an kursu 6 kattan oluşuyor. Kurs, spor salonu, konferans salonları, bilgisayar odaları, oyun ve teknoloji odaları, 100 kişinin aynı anda eğitim aldığı 6 dersliği ve 60 kişilik yatakhanesi ile hizmet verecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız