Şehit Muhtarımız Demirbaş'ın ismi bu parkta yaşayacak

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçede yeşil alanların ve parkların sayılarını artırmak, ilçe sakinlerine daha kaliteli yaşam alanları sunmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

ŞEHİT MUHTARIN İSMİ PARKA VERİLDİ

Başkan Deniz Köken son olarak Esentepe Mahallesi Menekşe Sokak’ta yeni bir parkın açılışını yaptı.

Açılışı yapılan parka, 1965 yılında Esentepe Mahallesi kurucu muhtarı olan ve 1980 yılında, muhtarlık görevinde bulunduğu sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit edilen Hüseyin Demirbaş’ın ismi verildi.

Açılışa Başkan Deniz Köken ile birlikte şehit muhtar Hüseyin Demirbaş’ın halen Esentepe Mahalle Muhtarlığı görevinde bulunan oğlu Engin Demirbaş, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları, Eyüpsultan Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

49’UNCU PARKIMIZI AÇTIK

Başkan Deniz Köken, Şehit Muhtar Hüseyin Demirbaş Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmada, "49’uncu parkımızı açıyoruz. Ne imkanımız varsa sizlerle ilçe sakinlerimizle buluşturuyoruz. Bulduğumuz kaynakları mahallelerimize hizmet olarak sunuyoruz. Bu parkla beraber bölgemizde neresi müsaitse oraları sizlerin hizmetine açmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız her şeyin en güzeline layık. Bu vesileyle buranın ilk muhtarını anmış olduk, Allah gani gani rahmet eylesin. İmkanlarımız oldukça şehrimizin tarihini de canlandırmak istiyoruz. Bu ilçenin kendi içerisinde bir tarihi var. Bizden sonra buraları birilerine devrolacak. Tarihi bilirsek devrederiz, bilmediğimiz şeyin neyini devredeceğiz. O yüzden hem ilçemizin, hem mahallelerimizin tarihini yazıyoruz. Hem de yerel yönetimler tarihini Eyüpsultan’da İstanbul’a duyuruyoruz. Parkımız hepimize hayırlı olsun" dedi.

Engin Demirbaş ise yaptığı konuşmada, böylesine güzel bir parkı mahalleye kazandıran ve babasının ismini parka vererek vefa örneği gösteren Başkan Deniz Köken’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Deniz Köken, muhtar Engin Demirbaş ve çocuklarla birlikte kurdele keserek parkın açılışını yaptı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız