İslambey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin startı verildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Eyüpsultan Belediyesi'nin işbirliği ile İslambey'de başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin startı verildi.

İslambey Mahallesi sakinlerinin yıllardır hayalini kurduğu kentsel dönüşüm projesi kapsamında İslambey Caddesi Dirim Sokak’ta bulunan ilk iki binanın yıkımına gerekli güvenlik önlemleri alınarak başlandı.

“VATANDAŞLARIMIZLA TEKRAR BİR ARADA OLACAĞIMIZ BİR DÖNÜŞÜM”

Yıkım çalışmalarını yakından takip eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yerinde dönüşümün tüm vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulunarak şu açıklamalarda bulundu:

"Bölge sorunlu bir bölge, vatandaşın iki türlü mağduriyeti var. Birincisi zemin ve bina kötü, ikincisi ise hisseler çok fazla, hepsini bir araya getirmek zordu. Bakanlığı dahil etmeseydik çözmemiz mümkün değildi. 394 tane bağımsız birim var burada, yaklaşık 222 tanesinin imzası alındı. Vatandaştan izin alarak bu riskli yapıyla yıkıma başladık. Vatandaşlarımızın, komşularımızın başka bir yere gitmeden, yerinde ve güzel binalarda bir arada olabileceği bir dönüşüm. Hayırlı olsun diyorum.”

Başkan Deniz Köken, yıkım çalışmalarını izlemeye gelen vatandaşlarla da sohbet ederek, bilgilendirmede bulundu.

İslambey’i sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek amacıyla hayata geçirilen proje dahilinde hak sahibi tespiti, jeolojik zemin etüt raporu ve kentsel tasarım çalışmaları tamamlanarak, 394 bağımsız birimin bulunduğu 46 dönümlük kentsel dönüşüm alanında çoğunlukla uzlaşma sağlandı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız