İstanbul Üniversitesi ile protokol imzalandı

Eyüpsultan Belediyesi, İstanbul Üniversitesi ile veriye dayalı kent yönetimine yönelik çalışmalar yapılmasına ilişkin iş birliği protokolü yaptı.

Protokol, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile İstanbul Üniversitesi Rektörü Mahmut Ak tarafından imza altına alındı.

EYÜPSULTAN’DA MAHALLE DÜZEYİNDE VERİTABANI OLUŞTURULACAK

İmzalanan protokolle Eyüpsultan’da mahalle düzeyinde bir veritabanı oluşturularak Eyüpsultan Belediyesi ve bağlı kuruluşların stratejik plan, hizmet ve yatırımlarının belirlenmesinde kullanılabilecek bir platformun kurgulanmasını içeriyor. Çalışmalar kapsamında veri analizleri yapılarak endeks modelinin kurgulanması ile bir simülasyon alanında hizmet vermesi sağlanacak. İş zekası programı ile de toplanan verilerin analizlerinin dashboard ile görselleştirilmesi sağlanacak.

VERİLER VE ANALİZLER WEB TABANLI BİR YAZILIMLA DESTEKLENECEK

Böylece, Eyüpsultan’daki mahallelerin demografik yapılarına, sosyo ekonomik durumlarına, ulaşım ve altyapı ağlarına ilişkin istatistikler ile vatandaşların belediye hizmetlerinden memnuniyeti ve beklentilerini içerecek verilerin ve gerekli analizlerin bir arada yer alacağı web tabanlı bir yazılımla desteklenecek geniş bir veritabanının kullanımına olanak sağlanacak.Protokol kapsamında İstanbul Üniversitesi akademisyenleri protokole konu olan alanlarda yaptıkları akademik çalışmalarda elde ettikleri veri, analiz ve raporlamaları Eyüpsultan Belediyesi’yle paylaşacak.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız