Kadir Gecesi Özel Programı gönülleri coşturdu

Eyüpsultan Belediyesi, Kur’an-ı Kerim’in dünya semasında parıldadığı ve Fahri Kainat efendimizin (S.A.V) sadrına indirildiği bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi’ne özel bir program düzenledi.

Kadir Gecesi Özel Programı’nın konuğu, Klasik Türk müziği sanatçısı ve neyzen Ender Doğan oldu.

Program, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde teravih namazı sonrası gerçekleşti.

FATİH KOCA’NIN TİLAVETİ VE DUASIYLA BAŞLADI

Programa, geçtiğimiz günlerde konuk olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca bu kez dinleyici olarak katıldı.

Program, sahneye davet edilen Fatih Koca’nın Aşr-ı şerif tilaveti ve yaptığı dua ile başladı.

ENDER DOĞAN’DAN UNUTULMAZ MUSİKİ ZİYAFETİ

Yaklaşık 1,5 saat süren programda Ender Doğan, birbirinden seçkin tasavvuf müziği eserleri seslendirdi.

Doğan seslendirdiği eserlerle dinleyenlere unutulmaz bir tasavvuf musikisi ziyafeti verdi.

GÜZEL GÜNLERDE BİR ARAYA GELMEK ÜZERE”

Program sonunda sahneye gelen Başkan Deniz Köken, öncelikle Ender Doğan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Kadir Gecesi’nin hepimiz için kadrinin, kıymetinin bilindiği bir gece olmasını temenni ediyorum. Hepinizin Ramazan ayını tebrik ediyorum, Kadir Gecenizi tebrik ediyorum, bayramınızı tebrik ediyorum. İnşallah hep böyle güzel günlerde bir araya gelmek üzere”

Sonrasında ise Ender Doğan’a Eyüpsultan’a özel olarak hazırlanmış hediyelerden takdim etti.