Eyüpsultan, Karadeniz Festivali, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, karalahana

Eyüpsultan’da düzenlenen Karadeniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalde, Karadeniz müziğinin yanı sıra vatandaşlara yöresel lezzetler de ikram edildi.

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de vatandaşlarla birlikte horon oynadı.

Eyüpsultan Belediyesi’nin Osmanlı Park Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği Karadeniz Festivali büyük ilgi gördü.

Festivale, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Dernek başkanları, Karadenizli sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde, vatandaşlar Karadeniz eserleriyle unutulmaz bir gece yaşadı, yöresel lezzetler de vatandaşların beğenisine sunuldu.

Başkan Deniz Köken, kemençe ve tulum eşliğinde Karadenizli vatandaşlarla birlikte horon oynadı.

Festivalde, misafirlere Karadeniz’in eşsiz kültürüyle hazırlanan yöresel lezzetler karalahana çorbası, mısır ekmeği, keşkek ile döner ve helva ikramı yapıldı. Gelen misafirlere ikramları Başkan Köken elleriyle dağıttı.

5 BİN KİŞİLİK ORGANİZASYON YAPILDI”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, festivalde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçen hafta Balkan Festivali yaptık. Bu bu hafta da Karadeniz Festivali’ni düzenliyoruz. Katılım çok yüksek. Beş bin kişinin üzerinde Karadenizli vatandaşımızla birlikteyiz. Festival alanının dört bir yanında yöresel lezzetler ikram ediliyor, kemençe ve tulum eşliğinde horonlar oynanıyor, muhteşem bir görüntü var.

Anadolumuzun bu güzel renklerini, eşsiz kültür mozaiğimizi bu etkinliklerle taçlandırmak istiyoruz. Burada şu anda helva dağıtıyoruz, arkamızdaki stantta keşkek ikram ediliyor. Karalahana çorbası, mısır ekmeği Karadeniz kültürünü yansıtan tüm lezzetlerimizi tadıp, Karadeniz ezgileriyle coşup memleket hasreti gidereceğiz.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız