Eyüpsultan Belediyesi, Kılavuz Akademi, İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe

Eyüpsultan Belediyesi Kılavuz Akademi, eğiticilerin verimliliklerini artırmak için düzenlediği eğitimlere ve seminerlere devam ediyor.

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen seminerin konuğu İstanbul Üniversitesi Eğitim Bilimleri Eğitim Programları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe'ydi.

Kılavuz Akademi Öğretmen Gelişim Programları kapsamında yapılan seminerde, Küçüktepe, "MEB 2023 Vizyonu Bağlamında Öğretmenlerde Soru Sorma Becerileri Gelişimi" konulu bir eğitim verdi.

Simurg eğitimcilerinin ve Milli Eğitim'de görev yapan öğretmenlerin de katıldığı programda, Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe, eğitimde yeni yaklaşımları anlattı.

SORU SORMAK ÖĞRENCİ İÇİN MUAZZAM BİR ÖĞRENME YÖNTEMİ”

Derslerde öğretmenlerin soru sorma becerilerinin çok önemli olduğunu ifade eden Küçüktepe şöyle devam etti:

“Bugün olacak seminerde dünyada eğitimde yeni yaklaşımlar var. Bunlardan biri de yabancıların "Big Question" dedikleri şey. Yani artık derslerde öğretmenlerin soru sorma becerileri çok önemli bir hale gelmeye başladı.

Çünkü tek bir soru üzerinde çok büyük çaplı konuları, dersleri işleyebiliyorsunuz. Zaten dünya artık beceri kazandırmaya doğru gidiyor.”

“Biz bu zamana kadar hep bildiklerimizi tekrar etme, bildiklerimizi öğrencilere aktarma yöntemlerini kullanıyorduk. Dünya artık bunu terk etti. Bugünkü seminerin konusu da aslında ‘sözlü soru sormak’. Sınıfta soru nasıl sorulur? Hangi tür soru sorulur? Soru sorarken neye dikkat etmeliyiz? Ne zaman soru sormalıyız?

Hangi soru hangi sorudan önce sorulur? vb. Soru sormak öğrenci açısından muazzam bir öğrenme fırsatıdır. İyi öğretmen de artık iyi soru soran öğretmendir. Bu tarih boyunca da böyleydi zaten. Soru sorma dediğimiz şey 21. yüzyılda çıkan bir şey değil. Dolayısıyla bu süreç yenileşmeden çok özümüze dönmemizdir.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız