Korona Günlerinde Eyüpsultan'da Bir Güzel Nikah

Daha önce aldıkları nikah tarihleri Koronavirüsün yoğun olduğu günlere denk gelen çiftler, olağanüstü güvenlik tedbirleri alarak nikah masasına oturuyor.

Tıpkı Eyüpsultan Belediyesi tarafından 21 Mart Cumartesi günü nikahları kıyılan Selin Ayhan (25), Doğan Mert (28) çiftinde olduğu gibi...

13 Şubat 2020 tarihinde evlenmek için Eyüpsultan Belediyesi Nikah Müdürlüğü’ne başvuran çift, damat ve gelinlik yerine tulumlarını giyip, maske, eldiven ve koruyucu gözlüklerini de takıp, kendi kreasyonlarını oluşturup nikah masasına oturdular.

Çiftlerin, şahitler dışında hiç kimsenin kabul edilmediği nikahları, nikah memuru Gamze Çelik tarafından kıyıldı. Nikâhta, gelin ve damat gibi şahitler ve evlendirme memuru da maske takarak virüse karşı önlem aldı.

“Bizim İçin de Hoş Bir Anı Oldu”

Nikâh tarihlerini çok önceden aldıklarını ve bu planın dışına çıkmak istemediklerini ifade eden Doğan Mert, bu zor günlerde kendileri için hoş bir anı olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı: “Bizim için bir anı oldu. İleride çocuklarımıza ve torunlarımıza, ‘Nikahımızın kıyıldığı o günlerde koronavirüs diye bir salgın vardı... Biz de nikahımızı bu şekilde kıymak zorunda kaldık’ diye anlatacağız. Ailelerimizin de yanımızda olmasını isterdik ama iki şahit dışında kimse içeri alınmadı. Düğünümüzü ise 30 Mayıs’ta yapmayı planlıyorduk ama sanırım Eylül ayına ertelemek zorunda kalacağız.”

“Aşk İşte Böyle Bir Şey Demek İstedik”

Kendileri ve yakınları için bu nikahın hoş bir anı olduğunu belirten Selin Ayhan ise duygularını şu sözlerle ifade etti: ”Sonuçta hayatınızda bir kere bu anı yaşıyorsunuz ama bizimki maalesef tüm dünyayı etkileyen bir virüs salgınının yaşandığı bir zamana denk geldi. Nikahımıza kimsenin katılamayacak olması da bizi üzdü. Biz de bu şekilde giyinerek herkese güzel bir anı bırakmak istedik. Nikahımızı canlı olarak da yayınladık. Ayrıca çocuklarımıza, torunlarımıza ‘Biz karantina günlerinde evlendik, aşk işte böyle bir şey demek’ istedik.”

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız