KOZA'lı kadınlardan anlamlı yardım

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde can kayıplarına ve büyük yıkımlara yol açtı.

Tüm yurdu derinden yaralayan felaketin ardından Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ilçede yardım seferberliği başlattı.

Başkan Deniz Köken’in yardım çağrısı üzerine, 7’den 70’e tek yürek olan Eyüpsultanlılar, bölgedeki yaraları sarmak için yardıma koştu.

Bu çağrıya destek verenler arasında, Eyüpsultanlı kadınların ev, ilçe hatta ülke ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla Başkan Deniz Köken tarafından başlatılan KOZA projesine dahil olan kadınlar da bulunuyor.

EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİLER

El emeği ürünlerini, Eyüpsultan Belediyesi KOZA El Emeği Ürünleri Satış Mağazası’nda satarak ev ekonomilerine katkı sağlayan Eyüpsultanlı kadınlar, yaptıkları ürünleri depremzedelere destek olmak için afet bölgesine yolladılar.

KOZA’lı kadınlar kendi elleriyle ördükleri çocuk yelekleri, şapka, atkı, bere, patik ve battaniye gibi bir çok ürünü ve kendi aralarında topladıkları parayla bölgedeki vatandaşların ihtiyacı olan malzemeleri alarak Eyüpsultan Belediyesi'nin TIR'larıyla deprem bölgesine gönderdiler.

Bununla da yetinmeyen kadınlar, kendi evlerinde bulunan ve çevredeki tanıdıklarından topladıkları oyuncaklarla “Bir Oyuncak Bir Mektup” kampanyasına dahil oldular.

Deprem bölgesine destekte bulunan KOZA’lı kadınlardan Fatma Atar da: “Acı haberi aldıktan sonra arkadaşlarımızla anlaşarak depremzede çocuklara eldiven, şapka, atkı, bere, yelek hırka örmeye karar verdik. Ördüğümüz ürünleri ve KOZA mağazasında satışa çıkardığımız ürünleri, Eyüpsultan Belediyemizin bize sağlamış olduğu TIR’larla yükleyerek depremzede çocuklarımıza gönderdik.” dedi.

KIZLARININ ÇEYİZİNİ BOZARAK DEPREMZEDELERE GÖNDERDİLER

Bu arada KOZA'lı iki kadın da, kızlarının çeyizlerini bozarak ihtiyaç duyulan eşyaları deprem bölgesinde gönderdiler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız