Kültür Edebiyat Söyleşileri, Salih Zengin, Eyüpsultan Belediyesi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda düzenlenen kültür edebiyat söyleşileri her gün farklı konuklarıyla devam ediyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

24 Mayıs Cuma akşamı yapılan programa Minika Go Genel Yayın Yönetmeni ve yazar Salih Zengin konuk oldu. Moderatörlüğünü Raşit Ulaş’ın üstlendiği programda, Ramazan ve çocuk, dijital dünyada çocuk olmak üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi.

“ÇOCUKLARIMIZ DİJİTAL DADI OLAN TABLET VE CEP TELEFONLARIYLA BÜYÜYOR”

Söyleşide gelişen teknoloji ile birlikte çocukların her türlü tehlikeye açık hale geldiğine değinen Salih Zengin sözlerine şöyle devam etti:

“Çocuklarımızı başına bir şey gelmesin diye sokaklara çıkarmıyoruz ama eline bir tablet vererek her türlü siber saldırıya karşı açık hale getiriyoruz.

Çocuklarımıza dijital dadı olarak tablet ve cep telefonlarını sunmaya başladık. Çocuklarla sohbet muhabbet edeceğimiz yerde onları dijital dünyanın içine itiyoruz. Çocuklar artık teknolojiye bağımlı hale geldi ve bu durum onların hayal güçlerini de öldürdü.

“ÇOCUKLARIMIZI PRİZLERDEN ÇEKİP ALMALIYIZ”

"Çocuklarımızı prizlerden çekip almalıyız. Onların hayal güçlerini geliştirecek faaliyetlerin içine sokmalıyız. Evde çocuklarımızla sohbet edip, kitap okuma saatleri düzenlemeliyiz. Onları doğayla, parklarla buluşturup sosyalleşmelerini sağlamalıyız. Eksik yaşanmış bir çocukluk, gençlik yıllarında daha büyük problemler olarak karşımıza çıkmakta.”

Program sonunda Salih Zengin, çocuklara Minika Go dergisi ve çeşitli çıkartma kitapları hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız