Yücel Arzen

Kültür ve sanatın merkezi Eyüpsultan'da 2023-2024 Kültür Sanat Sezonu, Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla sanatseverlere kapılarını açtı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra çok sayıda sanatseverin katıldığı sezon açılışı programında müzisyen ve piyanist Yücel Arzen orkestrasıyla konser verdi.

YÜCEL ARZEN’DEN MUHTEŞEM KONSER

Konserde, Türk edebiyat tarihinde Baki’den sonra ikinci “Sultanu’ş Şuara” unvanına sahip üstad Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden oluşan eserleriyle Arzen, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Birçok önemli eserin bestecisi olan ünlü müzisyen; Necip Fazıl Kısakürek'in “Sakarya Türküsü”, "Dayan Kalbim", "Ayrılık Vakti", "Beklenen", "Utansın", "Kaldırımlar", "Gölgeler" gibi eserlerini solist Sezen Kiremit’le birlikte seslendirdi.

ŞEHİRLERİN RUHU SANATTIR”

Tarih, edebiyat ve sanat dünyasının değerli isimlerini buluşturan sezon açılışında konuşan Başkan Deniz Köken, “Kültür ve sanatın tüm örneklerini 2023-2024 sezonunda sanatseverlerle buluşturacağız. Artık biliyorusunuz dijital çağa geçtik herkes her şeye çok çabuk ulaşıyor. O yüzden çabuk ve kolay bulunanın kıymeti kalmıyor. Bize ısrarla yazıya sanata Hacivat Karagöz’e kadar, geçmişle geleceği bu şehirde buluşturmaya çalışıyoruz. Dokunabildiğiniz şeylerin bir temelinin olması lazım. İnsanların ruhu olduğu gibi şehirlerin de ruhu vardır. Bizim bir bedenimiz ve bir ruhumuz vardır. Şehirlerin de görünen bir kısmı var, bir de görünmeyen ruhları vardı. Şehirlerin ruhları işte bu sanat. Geçmişle barışık, geleceğe de ciddi ışıklar tutan bir sistemi hayatta tutmaya gayret ediyoruz. Bu akşam Eyüpsultan’ın kültür yılını açarken buraya gelen kültür sanata değer veren dostlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız