Kurban Kesimi ve Hijyen Kursu'nda Sertifikalar Verildi

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kurban Kesimi ve Hijyen Eğitimi” kursuna katılanlara sertifikalarını verdi.

Başkan Deniz Köken kurs sonunda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada kurban kesiminin ustalık istediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Şimdiden bayramınız mübarek olsun. Kazasız bir Kurban Bayramı geçirelim inşaallah. Acele etmeden, herhangi bir kazaya sebep vermeyelim. Kurban kesimini en iyi şekilde bizim yapıyor olmamız lazım. Kurban kesimi bir ibadet. Bir sistemimiz olsun. Bu eğitimler de bunun için yapılıyor. O yüzden bu kursa katılmak istemeniz önemli bir şey. Bundan sonra inşaallah bu işten hayırlı kazançlar elde edersiniz.”

EĞİTİMLER UZMANLAR TARAFINDAN VERİLDİ

Eyüpsultan İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenlenen, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalı olarak gerçekleştirilen kursta eğitimler; konusunda uzman veteriner hekim, çevre mühendisi, diyanet görevlisi ve doktor tarafından verildi.

Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kursta; dinimizde kurbanın anlamı, kurbanlık hayvanların beslenmesi, kurban kesimi, kesim esnasında nelere dikkat edilmeli, kesim sonrası et ve iç organların kontrolü, kurban kesiminde çevre temizliği ve koronavirüs tedbirleri gibi konular anlatıldı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız