Lavanta bahçesi muhteşem güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor

Eyüpsultan Belediyesi tarafından Ağaçlı Köyü’nün Karadeniz sahilinde, Işıklar- Ağaçlı Yolu mevkiinde oluşturduğu lavanta bahçesi vatandaşların ziyaretine açıldı.

15 BİN METREKARE ALANA KURULDU

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilk lavantaları bizzat kendi elleriyle ektiği ve görenleri hayran bırakacak güzelliğe sahip bahçe 15 bin metrekarelik alana kuruldu.

ÜCRETSİZ OLARAK GEZİLEBİLECEK

Muhteşem güzellikteki bahçe vatandaşların ziyaretine açıldı. Dileyen vatandaşlar 23 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında, 09:00 ile 16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezebilecekler.

Tam bir görsel şölenin yaşandığı bahçede vatandaşlar fotoğraflar çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirme imkanı bulacak.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Bilimsel adı Lavandula angustifolia olan lavanta, çok yıllık ve yaprak dökmeyen bir bitki. Bitkinin çiçekleri, yaprakları ve uçucu yağı doğal ilaç olarak kullanılır. Kurutularak dolaplara konan çiçekleri giysileri böceklerden koruyor.

Lavanta, genellikle anksiyete, depresyon, uykusuzluk ve baş ağrısı ve diş ağrısı da dahil olmak üzere fiziksel ağrıyı tedavi etmek için kullanılıyor. Ayrıca, cilt ve saç tedavilerinin yanı sıra yaraları ve ağrıyı tedavi etmek için losyonlarda ve kremlerde topikal olarak kullanılıyor.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız