Mahalle Afet Ve Pandemi Gönüllüleri Projesi'nde ilk mezunlar

Eyüpsultan Belediyesi ile Eyüpsultan Kültür Sanat Spor Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan “Eyüpsultan Belediyesi Mahalle Afet Ve Pandemi Gönüllüleri Projesi” ilk mezunlarını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı "2020-I Genel Çağrı" Başvuru kapsamında başvurusu kabul edilen, bakanlık onaylı proje ile ilgili olarak sürdürülen çalışmalarda, Eyüpsultan'ın 29 mahallesinden seçilen 18-29 yaş aralığındaki toplamda 290 gençten "Mahalle Afet ve Pandemi Gönüllüleri" ekipleri oluşturularak, bu gençlere 3 ana başlıkta toplam 540 saatlik Pratik İlkyardım, Afetlerde Farkındalık, Liderlik ve Gönüllülük eğitimleri verildi.

508 GÖNÜLLÜ EĞİTİMLERİ TAMAMLADI

Bu arada gelen yoğun talep üzerine eğitimlerde yaş sınırı kaldırıldı ve eğitime katılan gönüllülerin sayısı 508’e ulaştı.

AFAD (Afetlerde Farkındalık Eğitimleri) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin (Liderlik ve Gönüllülük Eğitimleri) ortak olduğu, Özel Rami Hastanesinin de (pratik ilkyardım eğitimleri) sponsor olarak destek verdiği projede 508 gönüllü eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, eğitimlerini tamamlayan gönüllülere katılımlarından dolayı teşekkür ederken bir sonraki eğitim için 4 bin gönüllü hedefi koydu.

Başkan Deniz Köken, bu eğitimlerin okullarda da verilmesi gerektiğini belirtti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız