Marmara Urban Forum, Ekim, İstanbul

Marmara Belediyeler Birliği, uluslararası düzeyde iki yılda bir düzenleyeceği İstanbul merkezli Marmara Urban Forum (MARUF) ile Türkiye’ye şehircilik alanında küresel marka olacak bir kent forumu kazandırmayı hedefliyor.

İlk kez 1-3 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan MARUF; şehirlerin tasarımı, dönüşümü ve yönetiminde önemli rol oynayan tüm paydaşları bir araya getirecek.

“Çözüm Üreten Kentler” mottosuyla 200’den fazla konuşmacı ve 3000’den fazla katılımcı ile bilgi, deneyim ve olanak paylaşımına zemin oluşturulacak.

MARMARA URBAN FORUM’A KİMLER KATILIYOR?

- Yerel Yönetimler
- Kamu Kurumları
- Özel Sektör
- Sivil Toplum Kuruluşları
- Üniversiteler
- Finans Kuruluşları
- Sanayi Kuruluşları
- Teknoloji Kuruluşları
- Medya Kuruluşları

12 AYRI TEMA

MARUF, ilk yılında çevre ve iklim değişikliğinden göçe, kentsel altyapıdan ulaşım ve hareketliliğe geniş bir perspektifle 12 tema ile kentler dünyasına detaylı bir bakış sunacak.

MARUF, çeşitli nedenlerle yaşanan kriz ve insani hareketlilik durumlarında yerel yönetimlerin ve kentlerin rolünü güçlendirmek, güvenli, kapsayıcı, dayanıklı ve sürdürülebilir kentleşme konusunda farkındalığın geliştirilmesini sağlamak, daha yaşanabilir ve eşitlikçi bir kentler dünyasının oluşumuna katkıda bulunmak, kentler ve kent-bölgeler arasında bilgi akışını sağlamak ve kentler arasındaki ilişki ağlarını desteklemek gibi hedeflerle yola çıkıyor.

Temalar:

1. Çevre ve İklim Değişikliği
2. Şehir Teknolojileri ve İnovasyon
3. Ulaşım ve Hareketlilik
4. Kentsel Altyapı
5. Konut ve Yapılı Çevre
6. Göç
7. Kent Ağları
8. Yerel Kalkınma
9. Sosyal Kapsayıcılık
10. Dayanıklılık
11. Kamusal Mekan
12. Yönetişim

Partnerleri arasında İKSV, WRI, Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) ve REC Türkiye gibi kuruluşların yanı sıra Marmara Bölgesi'nde yer alan birçok belediye ve üniversitenin yer aldığı forumun yürütme ve danışma kurulunda Türkiye’den ve dünyadan alanında yetkin pek çok isim bir araya geldi.

MARUF Program Akışı İçin Tıklayınız

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız