Matematik Evi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekiyor

İstanbul'da bir ilk olarak hayata geçirdiğimiz, öğrencilere matematiği öğretmenin farklı, kolay ve eğlenceli yolunu sunan Matematik Evi'nde eğitimler devam ediyor.

MATEMATİK EVİ’NE İLÇE DIŞINDAN DA BÜYÜK İLGİ VAR

Sadece Eyüpsultanlıların değil İstanbul’un farklı ilçelerinin okullarından gelen öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği Matematik Evi’nde öğrenciler günlük hayattaki matematiğin ilginç, eğlenceli taraflarını akıl ve zeka atölyelerinde deneyimleyerek keşfediyorlar. Kısa süre önce açılmasına rağmen İstanbul’un birçok farklı ilçesinden gelen okulların yoğun ilgi gösterdiği Matematik Evi’nde randevular Aralık ayı başına kadar dolmuş durumda.

MATEMATİK EVİ, 7’DEN 70’E HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Haftanın 6 günü açık olan Matematik Evi’ni 7’den 70’e herkes ziyaret edebiliyor. Herhangi bir yaş sınırlamasının olmadığı Matematik Evi’ne okullar ise Çarşamba ve Perşembe günleri randevu alarak kendilerine verilen uygun saatlerde gelebiliyorlar.

Matematik Evi’nde öğrencilere matematik öğretmenleri ve rehberleri tarafından matematiğin günlük hayattaki ilişkisi anlatılırken, atölyelerde ve bahçede tasarım çalışmalarına katılımları sağlanıyor. Hafta sonları ise çocuklar aileleriyle birlikte Matematik Evi’ni gezip, sanat ve tasarım atölyelerinde çalışarak eğlenceli ve kaliteli zaman geçiriyorlar.

Kemerburgaz Doğa Koleji öğrencileri de Matematik Evi’ni gezip, atölye çalışmalarına katıldılar. Okulun bahçesinde Da Vinci köprüsünü kurup, denge oyunu oynayan öğrenciler Matematik Evi’nden matematiğin eğlenceli ve keyifli taraflarını keşfederek ayrıldılar.

"MATEMATİK EVİ’Nİ ÇOK SEVDİM"

Doğa Koleji 7. sınıf öğrencilerinden Sıla Akkent, Matematik Evi’ni çok sevdiğini belirterek izlenimlerini şu sözlerle paylaştı:

"Matematiği çok sevdiğim için bir an önce buraya gelmek istedim. Burada matematiği işlem ve formüllerle değil, akıl ve zeka oyunlarıyla eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyoruz. Bize bu imkanı sunan başkanımız Deniz Köken’e çok teşekkür ediyoruz"

"OYUNLAR VE AKTİVİTELERLE FARKLI BİR GÜN GEÇİRDİK"

"Matematik dersine ilgi duyan çocuklar için çok güzel bir yer olmuş" diyen 7. sınıf öğrencisi Mazhar Özaklı ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Burada matematikle ilgili eğlenceli birçok materyal var. Hayatın içinde bu kadar matematik olduğunu bilmek güzel. Formüller ve işlemler yerine çeşitli oyunlar ve aktivitelerle farklı bir gün geçirdik"

"MATEMATİK EVİ’NDE YENİ ŞEYLER ÖĞRENDİM"

Matematik Evi’nde yeni şeyler öğrendiğini söyleyen Koray Vanlı ise, "Burada çok güzel ve ilginç şeyler var. Ders gibi bir şey bekledim ama çok eğlenceli ve keyifli zaman geçirdim. Özellikle sonsuzluk aynası çok ilgimi çekti. Bizim için farklı bir deneyim oldu. Emeği geçen herkese ve Başkanımız Deniz Köken’e teşekkür ediyorum" dedi.

MATEMATİK EVİ’Nİ İLK GÖRDÜĞÜMDE ÇOK HEYACANLANDIM”

Kemerburgaz Doğa Koleji öğretmenlerinden Matematik öğretmeni Elif Akyıldız, "Keşke her ilde her ilçede böyle yerler kurulsa ve matematik bu şekilde keşfedilebilse" diyerek Matematik Evi’yle ilgili şunları söyledi:

"Bugün buraya 7. sınıf öğrencilerimizle geldik. Çocukları buraya getirme sebeplerinden birisi de bizim sınıfta soyut olarak işlediğimiz kavramların hepsini burada görsel olarak görebiliyorlar; dokunabiliyorlar. Ve en güzeli de ben bunu nerede kullanabileceğim sorusuna cevap bulabiliyorlar. Günlük hayatta etrafımızda gördüğümüz her şeyin matematikten oluştuğunu burada canlı olarak görebiliyorlar ve keşfediyorlar. Ben burayı ilk gördüğümde çok heyecanlandım hatta açılmadan geldim ve buradaki eğitmenlerle görüştüm. Çocukların keşfederek böyle renkli bir dünyanın içinde olmalarını çok istiyorum. Her getirdiğim sınıf diğer sınıfa anlatıyor ve öğrencilerim merak ediyor biz ne zaman gideceğiz diye. Bir matematik öğretmeni olarak Başkan Deniz Köken’e burayı hizmete açtığı için çok teşekkür ediyorum"

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız