Mehmet Ali Bulut: Azların çokları yeneceği bir dönemdeyiz

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu yaşatmak ve bu mübarek ayın maneviyatına uygun olarak geçirebilmeleri için birbirinden özel etkinliklere imza atıyor.

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin tarihi ve manevi atmosferinde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu “İnsanın Geleceği” konulu söyleşisiyle gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut oldu.

Söyleşide, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini fakat güzel günlerin geleceğini ifade eden Bulut, sözlerine şöyle devam etti: “O güzel günler gelecek inşallah, birazcık sabır, yiğitlik, tahammül gösterelim, gönül aldatıcı fitnelere kanmayalım. Hiçbir sıkıntının müjdesiz olduğu vaki değildir. Lut kavmini helak eden melekler İbrahim’e uğradılar bu şehri yıkacağız ama sana bir oğul müjdeleyeceğiz bu oğul vasıtasıyla bu şehirlerin hepsi Allah'a kulluk edecek insanlardan olacak. Önce o müjdeyi verdiler, sonra gittiler Lut kavmini tarumar ettiler. Gelmekte olan o güzel zamanların gelmesini biz kendi istidamızla, kendi çabalarımızla tam da hak edebilmiş değiliz. Bu zamanda daha çok sünnete sarılmak gerekiyor. Daha çok imani ve itikati bir hayat yaşamak ve daha çok fedakarlık yapmak gerekiyor. Azların çokları yeneceği bir dönemdeyiz. Allah'ın izniyle göreceksiniz, yaşayacaksınız o güzel günler gelecek. İnsanları imandan hayra davet edin çünkü imani mesele bir kişiyle başlar, büyük davalarda bir kişiyle başlar. Hz. Musa bir kişi istedi yanına Harun. Peygamber efendimiz onu da istemedi, kim benim borçlarıma kefili olur dedi 17 yaşında bir çocuk Hz. Ali ben dedi. Rabbim herkese yar ve yardımcısı olsun Allah herkesle beraber olsun, Ramazanınız mübarek olsun. İnşallah Ramazan bütün günahlarımızı yakar.”

Program sonunda sahneye gelen Başkan Deniz Köken, Mehmet Ali Bulut’a teşekkür ederek Gravürlerde Eyüpsultan kitabını hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız