metruk

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımına devam ediyor.

Eyüpsultan’da metruk halde bulunan ve vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı yapılıyor.

Vatandaşların huzurunu ön planda tutan Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor.

Bu kapsamda son olarak Eyüpsultan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Esentepe Mahallesi Zambak Sokakta 2 metruk yapının yıkımı daha gerçekleştirildi.

METRUK YAPILARI EYÜPSULTAN’DAN KALDIRMAMIZ LAZIM”

Yıkım çalışmalarına katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, metruk yapıların Eyüpsultan’dan kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Bölgede metruk yapılarla ilgili çok ciddi şikayetler geliyor. Bu işlerle ilgili hukiki alt yapısını hazırlamadan başlanamıyor, o yüzden uzun sürüyor. Bugün de Esentepe mahallemizde iki metruk binayı daha yıktık. Metruk yapıların içinde her türlü kötülük olabiliyor, o yüzden mahalleli de metruk yapıların yıkılmasından son derece memnun. Dediğim gibi hukiki süreç biraz uzun sürüyor. O yüzden gecikmeler olabiliyor. Vatandaşlarımız acele ediyor, zaman zaman belediye ilgilenmiyor diyebiliyor ama hepsinin bir altlığı var. O altlık hazırlanmdan yıkım yapılırsa bize dava açılıyor. Metruk yapıların yıkımına devam edeceğiz; tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan bu yapıları Eyüpsultan’dan kaldırmamız lazım” dedi.

SON İKİ AYDA 26 METRUK BİNA YIKILDI

İlçedeki metruk yapıların yıkım çalışmalarını hızlandıran Eyüpsultan Belediyesi son iki ay içinde tehlike arz eden 26 metruk yapının yıkım çalışmalarını tamamladı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız